Geld en Werk

Tesla past software voor autopiloot aan

04 november 2015 07:48
Beeld © AFP

Tesla gaat een aantal veranderingen doorvoeren in de software die de Model S zelfrijdend maakt. De mogelijkheden van de autopiloot worden beperkt nadat het bedrijf merkte dat sommige chauffeurs onnodig risico's nemen.

Dat maakte Elon Musk, de ceo van Tesla, gisteren bekend tijdens een conference call over de kwartaalcijfers, waarover Amerikaanse media berichten.

Gevaarlijk
Vorige maand rolde het autobedrijf een software-update uit die de Model S deels zelfsturend maakt. Niet lang daarna doken er video's op van Tesla-bezitters die de autopilootfunctie uittestten, en dat ging niet altijd helemaal vlekkeloos.  

Sommige bestuurders namen onnodige risico's met de auto's en daarom besloot Musk de mogelijkheden van de software te beperken. Vooral om het risico te verminderen dat "mensen er gekke dingen mee doen", bericht onder andere de Financial Times.

Goedgekeurd in Nederland
Eind vorige maand keurde de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) het Autopilot-systeem van Tesla al goed. De software die bestuurders helpt bij parkeren en binnen de lijnen te blijven voldoet aan de Europese regelgeving, aldus de dienst.

Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers steeg de koers van Tesla met 10 procent. Beleggers die zich zorgen maakten over mogelijke productieproblemen met de nieuwe Model X werden gerustgesteld.  

Het bedrijf haalde een omzet van 1,24 miljard dollar maar boekte een verlies van bijna 230 miljoen dollar door de kosten die het maakte voor de lancering van de Model X. Volgens de Wall Street Journal is dat het tiende kwartaal op een rij waarin Tesla rode cijfers schreef.

Kijk hieronder naar Bright TV, waarin de autopiloot van Tesla werd getest op de Nederlandse wegen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore