Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Vertrekt je bedrijf uit Londen? Mooi, groter huis!

07 juli 2016 12:23 Aangepast: 31 juli 2017 00:30
Voor 500.000 pond krijg je in Londen 55 vierkante meter, maar in andere steden krijg je meer voor minder Beeld © Foxtons

Als je bedrijf door de keuze van de Britten voor een Brexit verhuist uit Londen naar Frankfurt, Parijs, Dublin of Amsterdam hoef je als werknemer helemaal niet slechter af te zijn. Je krijgt daar namelijk veel meer huis voor minder geld.

Prima zo'n Brexit, althans, waarschijnlijk niet voor de Britten zelf, maar wel als je in Londen werkt. Het wordt voor veel bedrijven minder aantrekkelijk om in de stad te zitten. Ondernemingen, waaronder veel bedrijven uit de financiële sector, overwegen een deel van hun activiteiten naar het Europese vasteland te verhuizen. Als je baan verhuist naar bijvoorbeeld Parijs of Frankfurt heb je niet alleen kans op iets beter weer, maar je woont ook nog eens veel goedkoper.

Thumbnail

Dit appartement in de Londense wijk Shepherd's bush van 55 vierkante meter kost je omgerekend 586.000 euro. 

In Londen krijg je nu voor 500.000 pond een leuk appartementje van 55 vierkante meter, met één slaapkamer. Als je in de City werkt, of in Canary Wharf, moet je wel een stukje in de metro, respectievelijk 22 en 40 minuten. Tel daar nog eens de reistijd bij op naar het metrostation en je bent al gauw drie kwartier tot een uur bezig.


Thumbnail

In het Ierse Dublin kun je voor minder geld ook dit huis krijgen.

Als je je werk voortaan vanuit Dublin moet doen, heb je voor een derde minder al een appartement middenin de stad dat iets groter is en twee slaapkamers heeft.

Je kunt natuurlijk ook meer aan de rand van Dublin gaan wonen. Daar koop je voor 375.000 euro een heel huis van 109 vierkante meter, met drie slaapkamers. Dublin heeft ruim een half miljoen inwoners, dus het is een stuk overzichtelijker dan Londen, met zijn in totaal 8,5 miljoen inwoners.

Thumbnail

Een huisje in Frankfurt

Je boft helemaal als je naar Frankfurt gaat. Wat dacht je van dit appartement, van in totaal 73 vierkante meter, met één slaapkamer, met een vraagprijs van 249.000 euro. Als je wat meer buiten wilt wonen, dan kan dat, in dit huis van 137 vierkante meter, met drie slaapkamers, voor 348.500 euro.

Thumbnail

Leven als god in het 20e arrondissement in Parijs.

In Parijs is de keuze wat kleiner, of je moet meer uitgeven, maar je kunt wel dit appartement nog kopen, in het 20e arrondissement: de oppervlakte is met 58 vierkant meter te vergelijken met wat je in Londen had, maar het kost je wel een derde minder.

Je kunt ook besluiten dat je wat verder reizen prima vindt. In de buurt van Fontainebleau staat dit huis te koop, van 154 vierkante meter, met vier slaapkamers.

Thumbnail

Je eigen terras in Amsterdam

Ook in Amsterdam is het niet heel goedkoop meer, maar toch kun je voor de omgerekend 586.000 euro die je in Londen kwijt was best nog wel wat leuks kopen. Zo koop je voor 450.000 euro een huis van 103 vierkante meter, met twee slaapkamers en een dakterras. Je kunt vanaf hier prima op de fiets naar de Zuidas.

Ook op fietsafstand naar de Zuidas is dit huis van 180 vierkante meter, voor 465.000 euro.

Meer rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore