Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Slack trekt 80 miljoen uit om grootste zakelijke chat-app te worden

Communicatiedienst Slack lanceert een eigen 'app store' en een ontwikkelaarsfonds van 80 miljoen dollar.

Slack, de app waarmee teams met elkaar kunnen chatten wordt momenteel dagelijks door 2 miljoen mensen gebruikt, in juni waren dat er nog maar 1 miljoen. De dienst wil die groei doorzetten.

Om dat te bereiken heeft het bedrijf een paar dingen aangekondigd op zijn blog. Bijvoorbeeld een nieuw fonds waarmee het 80 miljoen dollar investeert in bedrijven die Slack-apps of andere producten willen maken die met de dienst integreren. Naast Slack zelf wordt het fonds gesteund door partijen als Accel, Andreessen-Horowitz en Spark.

App store
Ook is er nu een Slack App Directory, een soort app store van Slack, waar momenteel al 160 apps staan om de mogelijkheden van de dienst uit te breiden. De App Directory is een manier waarop beheerders van een Slack-groep gemakkelijk naar toevoegingen kunnen zoeken om de dienst beter te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld apps als Howdy, een bot die aan medewerkers vraagt hoe ze vorderen met hun taken. De bot verzamelt antwoorden en rapporteert bij de leidinggevende. Dat bespaart weer tijd. Er zijn ook geinige alternatieven, bijvoorbeeld Giphy, waarmee je  gifjes naar elkaar kunt sturen.

En over Howdy gesproken, de makers van die bot hebben een ontwikkeltool genaamd Botkit gemaakt. Daarmee kunnen ontwikkelaars simpelere bots maken dan voorheen.

Snelle groei
Slack groeit hard. De app bestaat nu twee jaar en heeft 570.000 betalende gebruikers, twee maanden geleden waren dat er nog 470.000. Vandaar dat ceo Stewart Butterfield (eerder aan de wieg van fotodienst Flickr) het toevoegen van apps belangrijk vindt: "Mensen brengen uren op Slack door. Slack staat open tijdens het werken, dus het is de perfecte plek om die apps te hebben, want je bent er toch al." 

Slack is volledig gratis te gebruiken, maar dan wel met er een paar limieten, bijvoorbeeld dat je berichten na een bepaald aantal gewist worden. De totale waarde van het bedrijf wordt geschat op 2,8 miljard dollar.

Bron: Bright.nl