Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Webwinkel Neckermann begint fysieke winkelketen

Beeld © ANP

Webwinkel Neckermann.com begint een eigen winkelketen. Daarvoor zijn in Nederland acht filialen van Kijkshop overgenomen en in België vijf zaken van DepotPlus.

Neckermann.com denkt de stap naar de winkelstraat te kunnen zetten door van de winkels ook afhaal- en servicepunten te maken. Directeur Bas Pieper hoopt klanten die online iets hebben gekocht, te verleiden bij het afhalen van een pakje meteen nog even verder te shoppen.

Winkels
De keten begint met dertien winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door de Amerikaanse investeerder Readen.

Klanten kunnen in de winkels terecht voor een groot deel van het bekende Neckermann-assortiment, plus het aanbod van webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven volgens Pieper alleen online beschikbaar.

Trend: van online naar fysiek
Neckermann.com is niet de eerste winkel die begonnen is met een online shop en daar fysieke etalages aan toevoegt. CoolBlue bijvoorbeeld, heeft zeven fysieke winkels. "Je ziet dat in de hele regio meer online verkopen plaatsvinden als er een winkel in de buurt is," zei ceo Pieter Zwart eerder tegen Nu.nl. Webwinkel Bol.com heeft afhaalpunten bij Albert Heijn; volgens retailexpert Cor Molenaar is het slechts 'een kwestie van tijd' voordat dit winkeltjes worden. Over de grens heeft Amazon in november een fysieke boekwinkel geopend