Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Zusterbedrijf Neckermann.com vraagt faillissement aan

Beeld © ANP (Archieffoto)

Readen BV, het zusterbedrijf van de Nederlandse winkelketen en webshop Neckermann.com, heeft faillissement aangevraagd. Daarmee komt mogelijk een einde aan de ambitieuze winkelplannen van de broers Joop en Ronald Steenbergen.

Readen liet begin dit jaar weten onder de naam Neckermann.com een combinatie van een webwinkel en een winkelketen te beginnen. Daartoe nam het bedrijf acht Nederlandse winkels van Kijkshop over, en vijf Belgische winkels van Depotplus. Op termijn zou de keten tientallen winkels moeten tellen. De ambitieuze plannen om tegen de achtergrond van een reeks faillissementen van winkelketens een nieuw retailbedrijf te beginnen, leidden tot een golf van positieve publiciteit.

Faillissementsaanvraag

Uit stukken in handen van RTL Z en bevestiging door bronnen blijkt dat Readen BV vandaag zelf een faillissementsaanvraag heeft ingediend. Uit het register van de Kamer van Koophandel blijkt dat Readen BV een zusterbedrijf is van Neckermann.com. Beide bedrijven vallen onder Readen Holding Corporation, dat een notering heeft aan de Amerikaanse OTC-beurs.

Mede-oprichter Ronald Steenbergen wil de faillissementsaanvraag niet bevestigen of toelichten. Hij zegt "binnen vijf minuten" terug te bellen voor een toelichting, maar doet dat niet. Zijn mobiele telefoon neemt hij daarna niet meer op. Ook het telefoonnummer van het hoofdkantoor wordt niet opgenomen.

Eerder dit jaar kwamen Readen en Neckermann al enkele malen minder positief in het nieuws, door ruzies in de top en verdenkingen van gesjoemel in België.