Geld en Werk

Veel geld verdienen? Zet blockchain op je cv!

06 juni 2017 06:02 Aangepast: 27 juli 2017 22:30

Blockchain is de nieuwe heilige graal van de financiële wereld en dat maakt mensen die blockchain op hun cv hebben staan zeer gewild. Je kunt makkelijk 250.000 dollar per jaar gaan verdienen.

Blockchain is een techniek die zakendoen veiliger en eenvoudiger moeten maken. Bij de virtuele munt bitcoin wordt gebruikgemaakt van deze toepassing. Daarmee kun je online geld naar elkaar overmaken zonder tussenkomst van banken of tussenpersonen.

Hard op zoek

Veel banken, bedrijven en accountancykantoren experimenteren met deze technologie. Zij zijn allemaal hard op zoek naar blockchainexperts. En dat is te zien in het aantal vacatures.

Het aantal vacatures op LinkedIn waarin gevraagd wordt om blockchainervaring is verdrievoudigd in het afgelopen jaar, meldt Financial Times. Er is veel meer vraag naar experts dan er beschikbaar zijn en dat is terug te zien in de salarissen. De vicepresident van IBM zegt tegen FT dat blockchaintechneuten makkelijk boven de 250.000 dollar per jaar kunnen verdienen.

Deloitte en ABN Amro

Ook in Nederland stijgt het aantal vacatures. In de afgelopen twaalf maanden werden er in Nederland 178 blockchainvacatures uitgeschreven. Dat is een verviervoudiging in vergelijking met een jaar eerder, meldde banenzoekmachine Joblift vorige maand.

Adviesbureau Deloitte had toen de meeste banen beschikbaar voor blockchainexperts: zestien in totaal. Ook ABN Amro (11) en PwC (8) scoorden hoog. Nederland heeft een leidende positie: alleen in het Verenigd Koninkrijk zijn er meer vacatures waarin om blockchainervaring wordt gevraagd.

Zo'n tienduizend mensen wereldwijd hebben blockchain bij hun werkervaring staan op LinkedIn, zocht FT uit. De meesten wonen in de Verenigde Staten. Ook Nederland staat hoog. Naast de VS wonen alleen in Duitsland, India, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk meer experts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore