Geld en Werk

Flink meer winst voor Zalando

01 maart 2016 11:00 Aangepast: 01 augustus 2017 06:30
Beeld © Getty Images

Zalando heeft afgelopen jaar de winst zien stijgen van 47 naar 121 miljoen euro. Het Duitse webwinkelbedrijf verkocht meer, en het gemiddelde bedrag per bestelling steeg ook.

Het Duitse webwinkelbedrijf haalde een omzet van 2,96 miljard euro, een derde meer dan een jaar eerder. Ook dit jaar verwacht de populaire schoenen- en kledingverkoper verder te groeien, met zo'n 20 à 25 procent. 

"Onze marktpositie is nog nooit zo sterk geweest'', zegt directielid Rubin Ritter in een toelichting. Een van de dingen die het bedrijf goed doen, is de verkoop van complete kledingsets, die Zalando sinds vorig jaar aanbiedt. Daardoor ging de gemiddelde aankoopprijs per bestelling omhoog, naar 67,80 euro. Ook verkoopt Zalando steeds meer via apps op smartphones en tablets.

Zwaar werk
Het succes van het bedrijf heeft echter ook een keerzijde. Zo ontstond de afgelopen jaren veel ophef over slechte arbeidsomstandigheden in magazijnen van Zalando. Medewerkers zouden over de kling worden gejaagd met zwaar werk, terwijl ze niet mogen zitten.

Ook zouden er regelmatig ambulances naar Zalando uitrukken om medewerkers met gezondheidsproblemen te helpen. Zalando heeft ongeveer 10.000 mensen in dienst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore