Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Zo, Yourhosting moet nu eerst stoppen met Bavaria-slogan

'Zo, nu eerst een Bavaria', zullen ze bij de Brabantse brouwer denken nu het bedrijf Yourhosting van de rechter moet stoppen met de slogan 'Zo, nu eerst naar de Cloud'.

De Haagse kortgedingrechter oordeelt dat Yourhosting met de slogan inbreuk maakt op het merken- en auteursrecht van Bavaria.

Lijkt teveel
Bavaria probeert sinds 1985 bierdrinkers te overtuigen een Bavaria te drinken met: 'Zo, nu eerst een Bavaria'. Yourhosting levert domeinnamen, hostingdiensten en sinds kort ook clouddiensten. Om (potentiële) klanten op de nieuwe diensten te wijzen is Yourhosting een reclamecampagne begonnen.

Het bedrijf gebruikt daarvoor tien slogans, met motto's als 'Geen gedoe, ook werken in de cloud' en 'To cloud or not to cloud'. Eén slogan zorgt voor ophef, althans bij Bavaria. 'Zo, nu eerst naar de cloud', met een link naar de zakelijke dienstverlening van Yourhosting, zou te veel lijken op de reclamekreet van Bavaria. De rechter is het daar dus mee eens.

Uniek genoeg
Een overwinning dus voor de brouwer, maar ook een beetje voor Yourhosting, want dit bedrijf heeft de nodige publiciteit gegenereerd.

Een woordvoerder van Bavaria zegt: ''Wij zijn uiteraard heel blij dat de rechter onze mening deelt en dat onze slogan niet door een ander bedrijf ingezet kan worden. De rechter oordeelt dat er inbreuk is gemaakt op het auteursrecht van Bavaria en erkent daarmee dat de slogan uniek en creatief genoeg is om beschermd te worden''.

Bart Carlier van Yourhosting zegt het niet eens te zijn met de beslissing van de rechter, ''maar we zullen het er mee moeten doen. Het is nooit ons doel geweest om Bavaria te schaden''. Terwijl hij uit zijn raam kijkt ziet hij een vrachtwagen van Bavaria een aantal kratten bier uitladen, ''daar zal ik ze voor bedanken'', aldus Carlier.