Geld en Werk

Onbekenden kunnen voortaan contact zoeken via Facebook Messenger

28 oktober 2015 11:16 Aangepast: 28 oktober 2015 13:34
Beeld © iStock

Het was al tijden een frustratie van facebookers: er is een mapje 'overige berichten', maar dat zit verstopt, waardoor je vaak berichten mist. Facebook brengt daar nu verandering in: nu kunnen ook onbekenden met je in contact komen via de Facebook Messenger.

Het overige-mapje van Facebook mag je vergeten, voor zover je dat niet al deed. Facebook is gestart met de uitrol van 'message requests' voor Facebook's chatdienst Messenger. Berichten van onbekenden komen daarmee niet langer terecht bij de overige berichten, maar in het chatvenster. Zo vallen ze meteen op.

Facebooks David Marcus kondigde de functie aan als een manier om met mensen in contact te komen, zelfs als je hun telefoonnummer bent vergeten. Je zoekt voortaan op naam en kunt diegene meteen een chatbericht sturen. De ontvanger ziet dan boven in de Messenger-app een 'message request'. In dat venster worden alle chats opgeslagen die je hebt met mensen met wie je niet bevriend bent. Je kunt op die berichten klikken om ze te lezen, om daarna te beslissen of je de chat wilt accepteren of niet.

Makkelijker bereikbaar
Als gevolg verdwijnt de overige-map helemaal en haalt het berichten van (al dan niet) onbekenden naar de voorgrond. Daarmee wordt het net zo gemakkelijk om iemand te bereiken als bijvoorbeeld met Google Plus. Ook daarbij kun je iemand op naam opzoeken en een berichtje sturen, dat door de ontvanger geaccepteerd moet worden. Het is maar de vraag of iedereen daar op zit te wachten.

Message Request wordt langzaam uitgerold onder gebruikers; wanneer de functie bij jou werkt, is dus even afwachten.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 22.30 uur Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore