Geld en Werk

Netflixen maar! Tele2 komt met 24GB-databundel

11 november 2015 09:56 Aangepast: 13 november 2015 10:32
Beeld © ANP

Het 4G-netwerk van de Zweedse telecomprovider Tele2 is vanaf morgen voor iedereen beschikbaar. Zelfs voor de fanatieke Netflix-kijker is er een passend abonnement: Tele2 biedt een databundel van 24GB aan.

Dat maakt de telecomprovider vandaag bekend. Tele2 is de laatste provider die een landelijke dekking behaalt, na T-Mobile, Vodafone en KPN. Deze providers hebben bestaande antennes omgebouwd, terwijl Tele2 geheel nieuwe antennes moest bouwen. Daarom duurde de uitrol van het 4G-netwerk langer.

De abonnementen van Tele2 gaan op de schop. De nieuwe abonnementen bevatten grotere databundels waaruit gebruikers kunnen kiezen, van 1GB (10 euro per maand met 100 minuten of sms'jes) tot een maximum van 24GB (35 euro, onbeperkt bellen en sms'jes). Alle bundels behalve de goedkoopste van 10 euro bevatten onbeperkt bellen en sms'en. 

RTL Z-verslaggever Merijn Doggen sprak met Tele2-ceo Jeff Dodds

"Het is tijd voor de Nederlandse consumenten om de handrem eraf te halen bij hun gebruik van mobiele data", zo vertelt Jeff Dodds, ceo van Tele2 Nederland. "In de laatste drie jaar is er in de prijzen weinig veranderd, waardoor die nog steeds tot de hoogste in Europa horen. Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden."

Sim-only
Tele2 richt zich specifiek op abonnementen met smartphones. Sim-only-abonnementen zonder toestel zijn hoger geprijsd en beschikken niet over dergelijk grote databundels.

Bestaande Tele2-klanten krijgen gratis een verdubbeling van hun databundel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore