Geld en Werk

Amazon overtreft verwachtingen ruimschoots

28 april 2016 22:50 Aangepast: 31 juli 2017 15:30
Beeld © EPA

Internethandelaar Amazon heeft met de resultaten over het eerste kwartaal ieders verwachting overtroffen. In de handel nabeurs schoot het aandeel meteen 12 procent omhoog.

Het bedrijf presenteerde donderdag onder meer een winst van 513 miljoen dollar. Dat was bijna twee keer meer dan marktkenners hadden voorzien. Een jaar eerder zette Amazon in het eerste kwartaal nog een verlies van 57 miljoen dollar in de boeken. De kwartaalomzet schoot met 28 procent omhoog tot 29,1 miljard dollar. Ook die lag boven de verwachtingen van analisten.

Amazon Web Services timmerde stevig aan de weg. Daar steeg de omzet met krap 64 procent tot 2,6 miljard dollar. De clouddivisie van Amazon deed het goed ondanks de stevige concurrentie van branchegenoten als Google en Microsoft. Voor het lopende kwartaal voorziet Amazon een omzet van 28 tot 30,5 miljard dollar. Ook hiermee overtrof het de verwachtingen van analisten.

Topman Jeff Bezos benadrukte onder meer dat de eigen apparaten tot de bestverkopende producten behoorden op Amazon. Het bedrijf bracht eerder bijvoorbeeld vier tablets en een reeks tv's op de markt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore