Het Grote Relaxproject: op naar een werkjaar zonder stress

Twijfel je ook altijd op vakantie over je baan?

21 juli 2016 16:20 Aangepast: 30 juli 2017 21:00
Beeld © Getty

Doe je dat ook? Op vakantie je werk eens evalueren? Als we letterlijk afstand nemen en in alle rust nadenken over onze baan, dan komen er toch zaken boven die beter kunnen. Maar hoe gek zijn die vragen eigenlijk? RTL Z zette de antwoorden op een rij, omdat het soms fijn is om te weten dat je niet de enige bent.

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op de Loonwijzer Wage Index van Monsterboard en Stichting Loonwijzer. De Nederlandse data zijn gebaseerd op 230.000 ingevulde enquêtes.

Is mijn baan nog wel leuk?

Je baan tóch niet helemaal meer wat je voor ogen had? Je bent niet de enige: 40 procent van de werknemers is niet blij met het totaalplaatje. En die ontevredenheid nam in een jaar tijd met 14 procent toe. 

Waarom heb ik eigenlijk geen hoger salaris?

68 procent van de werknemers vraagt zich hetzelfde af. De grootste twijfelaars: marketing- en communicatiemedewerkers (89 procent), bouw (70 procent), ICT (63 procent) en financiële sector (62 procent). 

Wellicht heb je wat aan deze onderhandelingstips.

Moet ik niet dichterbij mijn werk gaan wonen?

Eén op de drie werknemers overweegt om de koffers te pakken en die lange dagelijkse file voortaan over te slaan.  

Benieuwd of de huizenprijs snel stijgt in de regio waar je werkt? Dat hebben we toevallig deze maand voor je op een rij gezet.

Wat vind ik nou eigenlijk van mijn baas?

77 procent is eigenlijk best tevreden over collega's. De baas daarentegen... daar zijn vier op de tien medewerkers ontevreden over.

Hier vindt je tips over hoe je het beste met je baas kan spreken. En hier wat herkenbare dingen die leidinggevenden niet zien, maar werknemers wel over nadenken.

Ik ben wel erg veel met mijn werk bezig, moet ik niet wat meer plezier maken in mijn vrije tijd?

Praat er eens over met collega's, blijkbaar worstelt 40 procent van de werknemers met dezelfde vraag.

Welke banen lijken mij nog meer leuk? 

Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers in de marketing en communicatie best gelukkig zijn. Tenminste: werknemers zijn erg positief over de zekerheid van hun baan en de combinatie werk-privé.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore