Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Zo irriteer je je collega's (niet)

Sporten op kantoor: het kan best. Beeld © iStock

Je ziet je collega's vaker dan vrienden, familie en grote liefde. Het is eigenlijk een wonder dat we niet vaker uit ons vel springen van irritatie, want we hebben ze niet bepaald vrijwillig uitgekozen. De frustraties kunnen hoog oplopen. Hoe zorg je ervoor dat jij niet die irritante collega wordt?

1. Opzettelijk irriteren om grappig te zijn
Eén propje gooien kan nog grappig zijn, maar weet waar de grenzen liggen. Het is niet alleen super irritant en kinderachtig, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn voor je eigen gezondheid...

2. Doen alsof je thuis bent
We werken met z'n allen op een piepklein stukje grond, dus we kunnen maar beter een beetje rekening met elkaar houden. Lekker ouwehoeren met de buren kan gezellig zijn, maar collega's zitten er niet altijd op te wachten. Ook eten uit de koelkast stelen is echt niet cool. Net als uitgebreide rek-en-strek oefeningen doen. Deze video geeft je een idee van hoe het niet moet:

3. Op teveel slakken zout leggen
Juist. Zoals gezegd: we delen een klein stukje kantoorvloer. Kies je gevechten uit en laat de rest *adem in, adem uit* van je afglijden. 

 

4. Heel erg hard praten (of bellen)
Soms heb je het zelf niet eens in de gaten, maar let er maar eens op: het is verleidelijk om hard te praten tijdens het bellen. Het kan helpen om het volume van de telefoon wat zachter te zetten, zodat je ook minder hard terug praat. Harde praters zijn er trouwens van alle tijden...

5. Geen spullen meenemen
Geen dingen stelen. Echt. Niet. Doen. Is onaardig. Dat geldt niet alleen voor stoelen, snoep, nietmachines, pennen en zeker ook voor telefoonopladers.

 

6. Als je ziek bent, mag thuisblijven (graag zelfs)
Ziek is ziek. En daar doe je jezelf niet alleen een plezier mee, maar ook collega's die niet aangestoken worden als je thuis blijft.