Van onze partner Bunq

Met deze creditcard op reis betaal je én bespaar je

21 augustus 2019 10:29 Aangepast: 21 augustus 2019 14:12

Zeker tijdens reizen en op vakantie is een creditcard op zak erg handig. Bunq komt nu met de Travel Card, een creditcard zonder verborgen kosten die je wél overal kunt gebruiken.

“De Travel Card is een creditcard die, zoals de naam als doet vermoeden, specifiek bedoeld is voor reizigers.”, zegt Ali Niknam. Hij is oprichter van de Nederlandse internetbank Bunq, een bank zonder vestigingen. Gebruikers van Bunq regelen al hun bankzaken online of in de app. Bunq is bekend vanwege de vele innovaties die ze introduceren. Dankzij vooruitstrevende technologie voegen ze doorlopend nieuwe functies toe, legt Niknam uit. De nieuwe Travel Card is er daar een van.

De Travel Card is specifiek bedacht voor reizigers, zegt Niknam. “Dat komt doordat er voordelen aan zitten om reizigers het leven eenvoudiger te maken.” Volgens hem heeft de betaalkaart een drietal voordelen ten opzichte van bestaande creditcards.

Forse rente

Het eerste probleem dat de kaart tackelt is rood staan. “Je kunt de Travel Card overal ter wereld gebruiken. De card wordt overal geaccepteerd.”, aldus Niknam. Maar je kunt niet per ongeluk over je limiet heengaan. Waarna je, zoals bij veel creditcards gebruikelijk, niet veel later een gepeperde rekening met forse rente ontvangt.

Het tweede aspect dat de Travel Card garandeert is dat bij betalingen in vreemde valuta de reële wisselkoers wordt gehanteerd. Niknam: “Dat bespaart veel geld. Bij andere creditcards krijg je niet de echte wisselkoers en zit bij iedere transactie, of je nu een auto huurt of een hotelkamer betaalt, een opslag tot wel drie procent. Dat tikt behoorlijk aan, zoals iedereen ook weet die wel eens in het buitenland geld uit de muur heeft getrokken met een creditcard.”

Heel wat kopjes koffie

En tot slot rekent Bunq geen maandelijkse kosten over de Travel Card. Niknam: “Je koopt hem gewoon voor een tientje. En dat is het dan. Daarna kun je hem gebruiken zo vaak als je wilt als je op vakantie gaat.” Niknam noemt mensen die geen Travel Card bezitten en regelmatig naar het buitenland gaan, buiten de eurozone, een ‘dief van eigen portemonnee’.

Als voorbeeld rekent hij een weekendje New York voor. Dat kost zo twaalfhonderd dollar of meer, schat hij ‘inclusief verblijfskosten’.  Op en plaatselijke uitgave van duizend dollar, bespaar je dus al dertig euro zegt Niknam. “Dat zijn heel wat kopjes koffie bij de Starbucks.”

Geen gebruikskosten

Wie overigens met een groepje op pad gaat en regelmatig de onderlinge restaurantrekening, autohuur of hotelkosten wil verdelen, kan met de Travel Card een Slicegroup aanmaken. Die deelt volledig automatisch de gemaakte kosten door de deelnemers. Niknam: “Oer-Hollands de rekening splitsen, was nog nooit zo makkelijk.”

Kort samengevat stelt Niknam dat veel traditionele aanbieders van creditcards vaak tamelijk ondoorzichtig zijn als het om de kosten van een creditcard gaat. Daardoor betaal je als gebruiker in de loop van de tijd voor allerlei gebruikskosten en aanvullende verzekeringen, bijvoorbeeld bij tegen diefstal.

Scheelt geld

Maar hoewel op het eerste zicht aantrekkelijk, stellen die aanvullende services volgens Niknam in de praktijk minder voor dan je mag hopen. “Je kunt beter een echte verzekering nemen. De refundknop, om geld te kunnen terugvragen, hebben wij ook.” De Travel Card, zo besluit Niknam, scheelt je op reis gewoon echt veel geld.

Meer info? Kijk hier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore