Geld en Werk

Roland Kahn onderhandelt over 45 V&D-winkels

11 februari 2016 10:49 Aangepast: 01 augustus 2017 11:30
Beeld © ANP

Coolcat-oprichter Roland Kahn wil 45 V&D-winkels overnemen, en zegt daarvoor de financiering bijna rond te hebben. Binnen drie dagen moet er duidelijkheid zijn over de toekomst van het failliete warenhuis.

De curatoren van V&D hebben gistermiddag en -avond overlegd met de investeringsmaatschappij van Roland Kahn, Cool Investments. Er is goede vooruitgang geboekt, melden de curatoren, en binnen drie dagen moet er 'onvoorwaardelijke overeenstemming' zijn over tenminste 35 panden.

Cool Investments laat weten dat de financiering bijna rond is; Kahn's huisbankier ING wil dat niet bevestigen. De curatoren zijn blij met de vooruitgang en hopen dat een succesvolle doorstart van een groot deel van de V&D-warenhuizen - in totaal 62 - dichterbij is gekomen. 

'Meerderheid verhuurders achter doorstart'
Volgens de curatoren staat Kahn achter de strategie die de directie van V&D vorig jaar heeft uitgestippeld, voordat toenmalig eigenaar Sun Capital de stekker uit het bedrijf trok. Kahn en V&D-directeur John van der Ent hebben de plannen vandaag opnieuw besproken met een aantal verhuurders. De curatoren denken op basis van dat gesprek dat een meerderheid van de verhuurders achter de doorstart staat.

Nieuwe warenhuizen
Vanochtend werd bekend dat Hudson's Bay, het Canadese bedrijf dat interesse heeft om de huur van een enkele tientallen panden van V&D over te nemen, de V&D-panden wil gebruiken om nieuwe warenhuizen te openen. Het onderhandelt daarover met vastgoedeigenaren van de panden. Hudson's Bay heeft geen interesse in een doorstart van V&D; het praat alleen over de winkelpanden.

De curatoren onderhandelen intussen exclusief met Kahn. Zij kunnen Kahn als nieuwe huurder voordragen als hij kan aantonen dat hij een 'zwaarwegend belang' heeft om het huurcontract van V&D over te nemen, bijvoorbeeld om zoveel mogelijk banen te redden. De verhuurders hebben dan niet veel meer te zeggen.

Dinsdag deadline
Volgende week dinsdag moeten de afspraken rond zijn over V&D; tot die dag betaalt het UWV de salarissen van de 8000 medewerkers uit. Is er geen deal, dan sluiten de winkels vanaf woensdag en staat het personeel op straat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore