Tot 30 euro per jaar

'Internet en tv voor vijfde jaar op rij duurder, maar niet altijd sneller'

11 mei 2019 15:16 Aangepast: 11 mei 2019 16:02
Archieffoto. Beeld © ANP

Abonnementen voor internet en televisie zijn sinds 2017 maar liefst 17 procent duurder geworden. Ook dit jaar gaan ze weer omhoog, meldt vergelijkingssite Pricewise. En dat terwijl de internetsnelheid niet altijd omhoog gaat.

Volgens Pricewise verhogen KPN en Ziggo dit jaar de prijzen gemiddeld met ruim 2 euro per maand. Dat is 20 tot 30 euro op jaarbasis. Bovendien verhogen KPN en Ziggo ook de kosten voor bellen.

"Belangrijkste reden voor de tariefstijgingen is de hoge netwerkinvestering die nodig is om te voldoen aan het explosieve dataverbruik van Nederland", zegt Pricewise.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo verhoogt internetprijzen met 30 euro per jaar

Bij Ziggo en KPN gaat de internetsnelheid ook omhoog voor een aantal pakketten, soms wel tot 25 procent. Maar dat is niet altijd het geval, zegt Pricewise. Bij Telfort en XS4ALL gaan de tarieven omhoog zónder verhoging van de snelheid. T-Mobile verhoogt de prijzen niet, maar past alleen een inflatiecorrectie toe.

Ziggo laat in een mail aan klanten weten dat de prijzen omhoog gaan. "Om de verbinding snel, betrouwbaar en veilig te houden investeren we elke dag in het netwerk van de toekomst." Ziggo laat in een mail aan klanten weten dat de prijzen omhoog gaan. "Om de verbinding snel, betrouwbaar en veilig te houden investeren we elke dag in het netwerk van de toekomst."

Internet, tv en bellen zijn niet het enige dat dit jaar duurder wordt, zegt de directeur van Pricewise. "Die extra kosten komen bovenop de al forse vaste lasten die in 2019 stegen tot maar liefst zo'n 7000 euro voor een gemiddeld huishouden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`