Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Arianna Huffington begint weer voor zichzelf

Ze is de oprichter van de succesvolle website Huffington Post, ze heeft honderden miljoenen en is al 66 jaar, maar toch stort ze zich weer op een nieuw avontuur.

Arianna Huffington, naamgever en mede-oprichter van de bekende Amerikaanse nieuwswebsite The Huffington Post, stopt als hoofdredacteur bij de site. Eerder had ze de succesvolle nieuwswebsite al verkocht voor meer dan 300 miljoen dollar en nu gaat Huffingon zich volledig richten op Thrive Global, haar startup op het gebied van gezondheid en welzijn.

In juni verlengde de 66-jarige Huffington haar contract bij de de Huffington Post nog tot 2019, toen in de verwachting dat ze beide bedrijven kon leiden. Investeerders hadden echter massale belangstelling voor Thrive Global, waardoor ze zich nu realiseert dat beide banen niet te combineren zijn, aldus The Wall Street Journal.

De progressief-liberale nieuwswebsite werd in mei 2005 opgericht door Arianna Huffington en Kenneth Lerer. In 2011 betaalde AOL maar liefst 310 miljoen dollar. Onlangs werd AOL voor 4 miljard dollar overgenomen door Verizon, wat het geruchtencircuit rond het vertrek van Huffington al op gang bracht.

De vele carrières van Huffington

Huffington is geboren in Griekenland. In de jaren '90 van de vorige eeuw werd ze eerst landelijk bekend als politiek commentator, daarna begon ze met de Huffington Post. De site was op het hoogtepunt zelfs in het Grieks te lezen. De post had maar liefst 14 lokale websites. Ondanks de maandelijkse 100 miljoen bezoekers is het nooit structureel winstgevend geweest.

Nu gaat Huffington weer voor een nieuwe carrière onder het motto: je moet weten wanneer je de ene deur sluit en de andere deur opent.