Geld en Werk

Ja geef maar toe: je hebt een werk-echtgenoot

29 juli 2016 19:35 Aangepast: 30 juli 2017 19:30

Ken je dat? Die ene collega met wie je altijd gaat lunchen, met wie je inside jokes deelt en met wie je gaat praten als er iets mis is. Romantische gevoelens zijn er niet, maar jullie zijn wel een top team. Je hebt een echtgenoot op het werk.

Matthijs van Nieuwkerk zou niet zonder haar kunnen: hoofdredacteur Dieuwke Wynia. Op het werk zijn ze onafscheidelijk. Eén blik is genoeg: ze hebben weinig nodig om te weten wat er in de ander omgaat. Van Nieuwkerk zou zelfs gezegd hebben: als zij weggaat, ga ik ook weg.

Misschien heb jij ook wel zo iemand op de kantoorvloer. Als dat zo is, dan herken je vast deze zeven kenmerken van zo’n werkhuwelijk, schrijft Business Insider.

Hij/zij is de eerste met wie je gaat kletsen

Of het nou gaat om het laatste nieuws, een gekke email of hoe je weekend was, je werk-echtgenoot krijgt het als eerste te horen. Die collega is ook degene die gelijk ziet dat je een bad hairday hebt.

 

Je helpt elkaar

Red jouw werk-echtgenoot een deadline niet? Dan spring je zonder twijfel bij. Kan hij/zij even niet hard werken vanwege moeilijkheden thuis, dan val jij natuurlijk in.

 

Je roddelt met elkaar

Pssst, heb je al gehoord van..? Bij de koffieautomaat, via Whatsapp of op chatprogramma Slack: jullie houden elkaar van alles op de hoogte.

 

Zonder hem/haar was jij niet zo goed in je werk

Oké, je bent best goed in je vak. Maar je werk-echtgenoot haalt net even het beste in jou naar boven. Is hij/zij er niet, dan gaat alles net een beetje stroever en is het ook nog een stuk minder gezellig.

 

Jullie delen (heel) veel inside jokes

Want jullie lachen wat af, de hele dag. Je weet ook precies wat de ander grappig vindt. Soms begint de één net aan een zin, en ligt de ander al onder tafel van het lachen.

 

Daar worden andere collega’s soms een beetje gek van

Collega’s kunnen jullie onderonsjes soms wat minder waarderen. Wat is er nou grappig de hele tijd? Vertel eens waar jullie zo om moeten lachen!

 

Je bent stiekem bang om hem/haar aan je échte echtgenoot voor te stellen

Natuurlijk: jullie zijn gewoon werkvrienden. Maar ja, jullie zijn wel close en daar is het thuisfront misschien minder van gecharmeerd. Die ontmoeting op het kerstfeest slaan jullie dus liever even over.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van