Geld en Werk

T-Mobile belooft: onbeperkt abonnement Tele2 blijft ook na overname

24 augustus 2018 11:13 Aangepast: 24 augustus 2018 11:28
Søren Abildgaard is ceo van T-Mobile. Beeld © T-Mobile

Als T-Mobile zijn concurrent Tele2 overneemt, komt het minstens de komende drie jaar niet aan Tele2's goedkope, onbeperkte abonnement van 25 euro per maand. Met die belofte komt ceo Søren Abildgaard de Europese Commissie tegemoet.

De Europese Commissie onderzoekt momenteel de geplande overname van Tele2 door T-Mobile voor een bedrag van 200 miljoen euro. De Commissie vreest dat klanten in Nederland door de overname hogere tarieven, een beperkter aanbod en minder innovatie krijgen.

Beloftes

Naast de abonnementen met onbeperkt internet van 25 euro per maand belooft T-Mobile ook niets te veranderen aan de prijzen van abonnementen voor vast internet. Ook wil T-Mobile in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk aanbieden waar Tele2-klanten ook gebruik van mogen maken, en mogen klanten op elk moment hun abonnement opzeggen, zo zegt Abildgaard tegen het AD.

T-Mobile is met 3,5 miljoen klanten de derde grootste telecomprovider van Nederland, achter KPN en VodafoneZiggo. Tele2 staat op de vierde plek met 1 miljoen klanten, maar groeide de afgelopen tijd flink door hun aantrekkelijk geprijsde, onbeperkte abonnement. 

Commissie

Volgens Abildgaard kan T-Mobile lastig concurreren omdat Ziggo en Vodafone zijn gefuseerd en veel consumenten van beide bedrijven zowel een vast als mobiel abonnement hebben. Daarvoor krijgen ze allerei voordelen, zoals grotere databundels of gratis Spotify.

"Dat maakt concurreren voor ons véél moeilijker. De Commissie en de ACM moeten zich dat realiseren en breder kijken dan de mobiele markt alleen", zegt hij tegen het AD. De Europese Commissie laat op 12 september weten of T-Mobile groen licht krijgt om Tele2 over te nemem.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van