Geld en Werk

Tentenmaker De Waard gered, onzekerheid voor Vrijbuiter

16 augustus 2018 10:24 Aangepast: 16 augustus 2018 11:51
Beeld © De Waard

Er is een koper gevonden voor een groot deel van het failliete Vrijbuiter-concern. Tentenmaker De Waard en de een klein deel van campingbedrijf Vrijbuiter gaan in ieder geval door.

Dat hebben de curatoren zojuist bekendgemaakt.

De Waard gaat door

Het Nederlandse Sunshine Group, dat ook eigenaar is van andere campeerbedrijven, neemt de zakelijke tak van Vrijbuiter over en tentenmaker De Waard. Dat er een koper is gevonden voor De Waard is niet vreemd. Het merk heeft veel fans en klanten liepen de afgelopen week de deur juist plat in de winkel in Heerde.

Dat betekent dat de fabriek in Tsjechië, waar 42 mensen werken, blijft draaien. Ook de De Waard-winkel in Heerde en het ​atelier in Roden gaan door onder de nieuwe eigenaar.

De zakelijke tak van Vrijbuiter levert tenten en daaraan gerelateerde producten aan bijvoorbeeld festivals en campings in het buitenland. De nieuwe eigenaar, Sunshine Group, heeft een tak die daar erg op lijkt, maar in het erg hoge segment zit, vertelt de nieuwe directeur Hans Oonk. Dat vult elkaar perfect aan, is het idee.

Megastores

Over de vier megastores van Vrijbuiter is nog geen duidelijkheid. De curatoren schrijven dat de winkels nog even open blijven en dat de ze blijven proberen om de winkels te verkopen.

Koper Sunshine Group is eigenaar van de voortentmerk Doréma, Glampinglodges en vouwwagenmaker Alpenkreuzer.

`