Geld en Werk

Max Verstappen-fanbus te koop: 'Er zijn 45 serieuze biedingen'

11 augustus 2018 10:34 Aangepast: 11 augustus 2018 10:39
De fanbus heeft 8 slaaplaatsen en een biertap. Beeld © Maxverstappenfanbus.nl

Wie altijd al eens in stijl met zijn vrienden naar een F1-wedstrijd wilde heeft geluk. Een groepje Brabantse vrienden verkoopt hun Max Verstappen-fanbus. Geïnteresseerden moeten er wel snel bij zijn want er zijn veel mensen die de 'mancave op wielen' graag willen hebben.

"We hebben inmiddels 45 serieuze gegadigden", zegt Tony Schapendonk, een van de bouwers van de bus, tegen RTL Z.

Niet gek voor een Facebook-advertentie die nauwelijks een dag online staat. De '8-persoons droomcamper' is gebouwd door een Brabantse vriendengroep en is gebruikt om naar de Grand Prix van Oostenrijk te gaan. Hij mag weg voor 12.500 euro.

Tap en boxsprings

De bus heeft 8 slaapplaatsen met boxspringmatrassen, 9 zitplaatsen, 8 maanden apk, een urinoir, een surroundset, tv, biertap, volledige keuken 'met ijskoude koelkast', 230 volt aan boord en ook een schoon- en vieswatertank.

Er is maandenlang aan gewerkt en eigenlijk alleen gebruikt om de wedstrijd in Oostenrijk te bezoeken, zegt Schapendonk, die in het dagelijks leven accountmanager is bij een horecagroothandel.

Tijd voor een nog groter project

Hij en zijn vrienden kwamen op het idee voor een bus toen ze vorig jaar naar Spanje gingen. "Dan zit je als groep 30-jarige mannen in een hotel met 16-jarige meisjes."

Dat kon beter, vandaar de bus. Toch moet hij nu alweer weg. "Zo ultiem als deze roadtrip is geweest gaat het nooit meer worden", zegt hij. "Volgend jaar moet het nog beter, we denken aan een privévliegtuig of een boot om naar Monaco te gaan."

Veiling?

En daar is geld voor nodig, vandaar dat de bus in de verkoop gaat. De heren hebben door al de interesse wel een luxeprobleem. "Er zijn mensen die hem willen gebruiken om naar de Formule 1 te gaan, maar ook als tourbus voor een band en één meisje wil hem graag hebben om te gebruiken als rijdend hostel."

Omdat er geen tijd is om iedereen individueel langs te laten komen om te kijken naar de bus organiseert de vriendengroep aankomende zaterdag een evenement bij het stadion van NAC in Breda.

"Doen we er wat bier erbij. Misschien een veiling, we moeten nog even zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van