Geld en Werk

'ING wilde ondernemer naast Kahn voor overname V&D'

20 februari 2016 08:49 Aangepast: 01 augustus 2017 09:00
Wat Kahn precies wil met V&D weten we niet Beeld © ANP

ING eiste van Coolcat-oprichter Roland Kahn dat hij een tweede man aan zich zou binden om V&D over te nemen. Mede daardoor is de overname afgeketst.

Dat zegt Kahn tegen NRC Handelsblad. Zijn bank ING had eisen over de hoeveelheid eigen geld die hij in zou brengen, en de eigendomsstructuur. "ING was bang dat ik te veel hooi op mijn vork nam. Ze wilden dat zich nog een topondernemer aan dit verhaal zou verbinden."

Dat lukte niet op tijd, geeft Kahn aan. "Ik had die vrijdagochtend al wel met een topondernemer gesproken, maar die kwam hier binnen en dacht: ik kan voor heel weinig heel veel binnenhalen. Dus dat is niet gelukt." Wie deze ondernemer is, wil hij niet zeggen.

Van Eerd
Kahn had ING om een krediet van 75 miljoen euro gevraagd. Zelf was hij bereid 25 miljoen in V&D te steken, later opgerekt tot 37,5 miljoen, gehaald uit 'vastgoedwinsten'. Dat bedrag zou worden aangevuld met 25 miljoen van de familie van Eerd, die geld 'beschikbaar stelde', en 10 miljoen van investeringsmaatschappij IEF. De verhuurders van V&D-panden zouden daarnaast 100 miljoen bijdragen aan de verbouwing van de panden.

Kahn had in 2010 ook al eens geboden op V&D - 1 euro - vertelt hij verder. "Het bedrijf was gewoon niks waard, maar nu was het een ander verhaal. Zeker omdat ik nu afspraken kon maken over lagere huurprijzen." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore