Geld en Werk

Alle 130 winkels MS Mode sluiten per direct de deuren

11 augustus 2016 19:53 Aangepast: 30 juli 2017 17:00
Beeld © ANP

De winkels van MS Mode gaan per direct dicht. Het faillissement van de Nederlandse onderdelen van kledingketen MS Mode is vandaag aangevraagd door de curatoren. Daarbij blijven de winkels niet open, ondanks eerdere berichten.

"Dit is echt het einde van MS Mode", zegt curator Frits Kemp tegen BNR. Alle 130 Nederlandse winkels zijn vanmiddag dicht gegaan. De webwinkel sloot al eerder de deuren.

Geen salaris

De sluiting is op verzoek van de curatoren gebeurd. De onderhandelingen met schuldeiser Rabobank zijn namelijk op niets uitgelopen. De bank zou een groot deel van de opbrengsten claimen uit de winkelverkoop, zegt curator Kemp. Daardoor zou er geen geld meer beschikbaar zijn voor de salarissen van het personeel. Nu de winkels sluiten, neemt uitkeringsinstantie UWV dat voor de komende 6 weken over.

Eerder ging het personeel er vanuit dat alle winkels nog minimaal een maand zouden openblijven. In totaal werken er circa 2.300 mensen bij het bedrijf, waarvan 660 FTE in Nederland.

'Groot ego'

MS Mode is van de bekende zakenman Roland Kahn, die ook eigenaar is van CoolCat, America Today en Sapph. Het faillissement gaat Kahn niet in de koude kleren zitten. "Het is ook een groot ego", zegt de curator. De rest van Kahn's imperium staat ook onder verscherpt toezicht bij de ING.

Doorstart?

De Rabobank zet zich nu in om het modebedrijf, of delen ervan, te redden. Of dat ook daadwerkelijk een kans van slagen heeft? "Een formule waar de winkels van dicht zijn wordt heel snel minder waard en onverkoopbaar", zegt de curator. "Ik denk dat er geen mogelijkheid meer is om het bedrijf in de lucht te houden."

De bank stelt dat het faillissement hen veel geld kost. "Rabobank vindt dat ze tot het uiterste is gegaan om de toekomst van MS Mode veilig te stellen. Dat is niet gelukt en dat is erg jammer voor alle betrokkenen. Rabobank incasseert een aanzienlijk verlies, dat ten koste gaat van de leden van de coöperatie en overige klanten." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore