Geld en Werk

Ouders: millennials betalen dat 'geleende' geld terug. Echt.

02 augustus 2016 10:07 Aangepast: 30 juli 2017 19:00
Beeld © Getty Images

Jongeren trekken de laatste jaren vaker weer in bij hun ouders en hebben financieel meer moeite om op eigen benen te staan. Een Amerikaans onderzoek biedt hoop voor ouders die daar genoeg van hebben: millennials gaan het allemaal goedmaken.

Millennials blijven vaker met één been in het ouderlijk huis staan. De zogenaamde 'boemerangkinderen' keren vaker terug op het moment dat hun relatie stukloopt. Ook geld speelt een doorslaggevende rol. Daarnaast hebben ze het ook lastiger dan de eerdere generaties: ze krijgen minder vaak een vast contract en verdienen minder.

Geen wonder dat liefhebbende ouders soms wat geld toeschuiven. Maar voor wie denkt dat daar nooit een einde aan komt: in Amerika kwam een geruststellend onderzoek uit (1000 respondenten) van adviesbureau Society of Grownups. Daaruit blijkt dat de helft van de millennials tussen 21 en 29 jaar nog een toelage of wat geld toegeschroven krijgt van ouders. Maar, een groot deel van hen dat goed gaat maken. Tenminste: dat is de bedoeling.

Rollen moeten omdraaien

De helft van de 25- tot 45-jarigen die meededen aan het onderzoek geeft aan de ambitie te hebben om zijn of haar ouders later financieel te ondersteunen. Vijftien procent verwacht dat de komende decennia al te doen. De rest van de groep verwacht dit later te doen of doet dat al.

Saillant detail: sommigen moeten opschieten met het op orde krijgen van de financiën. Maar liefst 35 procent van de onderzochte groep tot 40 jaar is financieel op een één of andere manier nog afhankelijk van zijn of haar ouders. Eén op de drie zou het zelfs niet overleven zonder deze extra inkomsten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van