Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Stunt KPN met voetbal eredivisie: voor veel klanten gratis

Beeld © ANP

Miljoenen mensen kunnen vanaf maandag thuis lekker goedkoop naar live eredivisie kijken. KPN verlaagt de prijzen van het Eredivisiepakket van Fox Sports aanzienlijk. Veel klanten krijgen het zelfs gratis.

Dat maakte het telecombedrijf zelf bekend, nadat eerder deze maand een akkoord met Fox werd bereikt over de voorwaarden voor de doorgifte van de voetbalzenders. Het gaat om een grote actie: KPN heeft 3,6 miljoen huishoudens als klant.

Vaste klanten krijgen voetbal zelfs gratis

KPN biedt de zenders waarop Fox de Eredivisie uitzendt nu voor 7,50 euro per maand, in plaats van 17,50 euro zoals voorheen. Voor 'KPN Compleet'-klanten wordt FOX Sports Eredivisie bovendien één van de gratis zenderpakketten waaruit kan worden gekozen.

Daarmee lijkt KPN het Nederlandse voetbal in te zetten in de strijd met concurrent Ziggo. Die biedt sinds dit seizoen op zijn eigen sportzender al zijn klanten live voetbal uit de Premier League, dat tot en met vorig jaar nog bij Fox was te zien. Ziggo biedt klanten ook live wedstrijden uit de Spaanse Primera Division.

Ziggo laat in een reactie weten de prijzen voor Fox Sports Eredivisie vooralsnog niet te verlagen. Wel is Ziggo met Fox in gesprek over een aanbieding voor zijn klanten.