Geld en Werk

Van Haren ruikt kansen in België, gaat 60 tot 70 winkels openen

17 januari 2017 10:16 Aangepast: 29 juli 2017 04:30
Beeld © ANP

De crisis in de retailsector lijkt voorbij te gaan aan schoenwinkelketen Van Haren. Het bedrijf heeft een goed jaar achter de rug en maakt bekend uit te breiden naar België.

De eerste winkels openen binnenkort in Aalst en Tielt-Winge, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van het AD. De winkels zullen er een andere collectie dan in Nederland hebben, onder andere omdat de Walen hogere hakken dragen en Belgen in het algemeen meer individualistisch zijn qua smaak en minder achter dezelfde trends aanlopen, stelt Bie Buelens, directeur België, in de krant.

Grote concurrenten Scapino en Schoenenreus zijn vertrokken bij onze zuidenburen, wat ruimte biedt voor het van oorsprong Waalwijkse bedrijf. Volgens  Buelens wordt het middensegment van de Belgische markt bespeeld door kleine schoenbedrijven en kan Van Haren daarin een sterke positie innemen omdat het schaalvoordeel heeft vanwege schaalgrootte. 

Weinig last van de crisis

In Nederland heeft Van Haren 143 winkels. De cijfers over 2016 zijn nog niet openbaar, maar volgens Buelens was het 'een heel mooi jaar'. 

Volgens Buelens heeft Van Haren baat bij een veranderde strategie die al in 2000 werd ingezet. Het bedrijf is toen sneller gaan produceren en zich gaan richten op een snel wisselende collectie. "Consumenten denken allang niet meer in twee of vier seizoenen", vertelt Buelens tegen AD. "Jonge meiden kijken gewoon: dat laarsje past leuk bij m'n nieuwe jurkje, dat neem ik mee."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore