Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Koopjesjagers opgelet: V&D’s misschien weer (even) open

08 maart 2016 10:13 Aangepast: 01 augustus 2017 04:30
Beeld © ANP

De curatoren van de failliete warenhuisketen V&D overwegen om een aantal winkels tijdelijk te heropenen voor de verkoop van de laatste winkelrestanten. Dat bevestigt hun woordvoerder tegenover RTL Z.

Half februari mislukte de poging tot een doorstart van de warenhuisketen V&D, die op oudejaarsdag failliet ging. Alleen de zelfstandige restaurants van dochterbedrijf La Place gaan verder, onder vlag van supermarktconcern Jumbo. Alle 62 warenhuizen hebben hun deuren gesloten.

Verkoop restvoorraden
Sindsdien werken curatoren Kees van de Meent en Hanneke De Coninck aan de afwikkeling van de failliete boedel. Volgens hun woordvoerder Edwin van Wijk overwegen zij om een aantal winkels nog even te openen om de restvoorraden te verkopen. "Dat is een van de scenario's."

"Op dit moment worden de voorraden die juridisch nog het eigendom zijn van leveranciers, teruggeleverd. De overgebleven voorraad zal voor een deel naar grote opkopers gaan. Dat zijn partijen die bijvoorbeeld alle overhemden overnemen. De restvoorraden kunnen in een allerlaatste uitverkoop in de winkels worden verkocht. Daarover wordt nu gesproken met de pandeigenaren."

Niet alle winkels
De woordvoerder kan nog niet zeggen welke van de 62 warenhuizen in dat geval tijdelijk hun deuren zullen openen. "Het kan handiger zijn om de restvoorraden van alle vestigingen samen te brengen in een aantal winkels, zodat we niet overal personeel hoeven in te huren. Maar ook mogelijk is dat in veel winkels een deel wordt vrijgemaakt voor de verkoop." Vanochtend meldde het Brabants Dagblad dat de curatoren onder meer de winkel in Den Bosch willen openen. Daar zouden dan ook de voorraden uit de vestigingen in Uden en Oss verkocht kunnen worden.

Volgens Van Wijk is het nog niet duidelijk of bij een laatste executieverkoop voormalig V&D-personeel wordt ingeschakeld. "Het kan ook dat verkopers worden ingehuurd bij een gespecialiseerd bedrijf."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore