Geld en Werk

Ga je op vakantie? Spotify lanceert out-of-officeplaylists

07 juli 2016 16:40 Aangepast: 31 juli 2017 00:00
Beeld © Getty Images

Out-of-officeberichten zijn irritant, maar Spotify ziet er juist een markt in: voortaan kan je bij de muziekstreamingdienst een playlist samenstellen met nummers uit het land waar je naar op vakantie toe gaat.

Niet elk beroep is natuurlijk geschikt voor afwezigheidsmail met een playlist, maar mocht je het toch aandurven: op de website kan je aangeven hoe serieus de platen moeten zijn. Zo kan je ervoor kiezen om Spotify een hele vrolijke lijst mee te laten sturen, één met wat rustigere muziek of een mix van alle twee.

Na het invoeren van je e-mailadres en het aangeven van de periode dat je afwezig bent, genereert Spotify automatisch een lijst met drie liedjes en een link. Deze kan je vervolgens plakken in je 'normale' afwezigheidsbericht. 

Wat voor muziek krijg je?

We nemen de proef op de som: stel dat je een weekendje naar Parijs gaat en een zakelijke playlist wil hebben met avontuurlijke muziek. In dat geval krijg je redelijk 'urban' nummers voorgeschoteld, zoals muziek van de rappers van Lartiste, S.Crew en Jul. Ga je naar Los Angeles en voer je dezelfde waarden in, dan krijg je vooral (relatief) populaire popmuzikanten als DJ Space'C, (het Duitse) Klangrainer en The Past Alive. 

Om een playlist aan te maken moet je wel een account hebben bij het Zweedse bedrijf. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore