Geld en Werk

Luxe eiland populairder: meer Nederlanders vliegen naar verre zon

27 juli 2018 14:50 Aangepast: 27 juli 2018 20:12
Verkoeling zoeken op Mauritius. Beeld © Getty

Dag Frankrijk, hallo Curaçao en Mauritius. We vliegen deze zomer vaker dan normaal naar 'luxe' eilanden als Mauritius, de Malediven en de Antillen. Marktleider TUI ziet een toename van 30 procent in de boekingen.

Ook reisorganisatie Corendon signaleert een stijgende trend. De vraag naar verre eilanden neemt toe vanwege de relatief lage prijs.

Lees ook: Vakantie in het hoogseizoen: Kaapverdië net zo duur als Disneyland


Miniatuurvoorbeeld


Een huwelijksreis op de Malediven. (Foto: Getty)

"KLM en Emirates zijn rechtstreeks naar deze bestemmingen gaan vliegen. Dat heeft twee effecten op de prijs: ten eerste is een rechtstreekse vlucht goedkoper. Bovendien is er meer aanbod. Als meer airlines concurreren daalt de prijs van een ticket", vertelt woordvoerder Petra Kok van TUI aan RTL Z.

Lees ook: Super-de-luxe ruimtehotel opent in 2022: je kunt nu reserveren

Antillen favoriet

De Antillen zijn geliefd. Bij Corendon doen de ABC-eilanden het opvallend goed en ook bij TUI is Curaçao de meest populaire 'verre bestemming', voor Florida en de Kaapverdische eilanden. 

Miniatuurvoorbeeld

Curaçao is de populairste bestemming bij de marktleider. (Foto: Getty)

Wat vakantiegangers doen op die eilanden? "Heel erg chillen", zegt Kok. "Op de Malediven is duiken het ding. Op Mauritius heb je wat meer excursiemogelijkheden."

Lees ook: Droomreis: de Orient-Express brengt je in weelde terug in de tijd

Toch komen de meeste reizigers vooral om de zon te aanbidden, vanaf een ligbed. "Huwelijksreizen zijn ook populair op deze eilanden", weet Kok.  

Ver vliegen is wel belastend voor het milieu. Volgens Milieu Centraal is een weekje naar een luxe eiland voor twee personen goed voor een CO2-uitstoot van 5550 kg (Mauritius), 4950 kg (Antillen) of 4950 kg (Malediven). Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden stoot jaarlijks 4160 kg CO2 uit. 

Meeste Nederlanders reizen dichterbij huis

Dichterbij huis is het Kroatische eiland Brač een 'exclusief pareltje', zegt Kok. 

Miniatuurvoorbeeld

Het eiland Brač in de zon. (Foto: Getty)

Dergelijke verre bestemmingen zijn dus populairder, maar toch vliegen deze zomer nog altijd meer Nederlanders naar een bestemming dichter bij huis. Bij TUI staat Spanje op één, gevolgd door Griekenland, Turkije, Portugal en Kroatië. Bij Corendon doet ook Italië het goed.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van