Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Porsche-medewerkers krijgen 8900 euro bonus in recordjaar

Beeld © EPA

Als je bij Porsche werkt mag je echt in je handen knijpen. Het bedrijf draait een recordjaar en daarom krijgt iedereen een bonus van maar liefst 8911 euro.

Porsche, onderdeel van het Volkswagenconcern, heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het bedrijfsresultaat steeg met ongeveer een kwart tot 3,4 miljard euro. Porsche laat het personeel meeprofiteren. De in totaal 19.400 medewerkers in Stuttgart en Leipzig krijgen ieder 8911 euro aan bonus. Daarvan is 700 euro voor hun pensioen en de resterende 8211 euro in contanten.

'Ondanks dommigheden anderen'
Porsche heeft het beste jaar uit zijn geschiedenis achter zich en medewerkers hoeven niet te lijden onder de dommigheden van anderen, zegt voorzitter van de Ondernemingsraad Uwe Hück, verwijzend naar het sjoemelen met software voor diesels.

''De bonus is verdiend voor de grote betrokkenheid voor onze medewerkers, zegt Porsche-chef Oliver Blume. Zij hebben er volgens hem voor gezorgd dat Porsche in een 'geenszins makkelijke situatie' succesvol kon zijn. 

Ook bonus bij Volkswagen
Ook het personeel van het Volkswagen-merk kan een bonus tegemoet zien, maar die zal wel lager zijn dan die bij Porsche wordt betaald. De medewerkers van Volkswagen krijgen ook een kleinere bonus dan vorig jaar. Over 2014 werd nog 5900 euro per persoon uitbetaald. Bij Volkswagen werken heel wat meer mensen: 120.000. De precieze hoogte van de bonus voor Volkswagen-medewerkers is nog niet bekend.

Volkswagen moest miljarden opzij zetten naar aanleiding van het gerommel met software voor dieselauto's. Daardoor was de uitstoot van schadelijke stoffen bij tests veel lager dan in werkelijkheid.