Geld en Werk

Ronaldo bijna terugverdiend met shirtverkoop? 'Totale onzin'

20 juli 2018 15:38 Aangepast: 20 juli 2018 15:43
Cristiano Ronaldo met zijn nieuwe shirt. Beeld © Getty

Juventus heeft Cristiano Ronaldo nog lang niet terugverdiend met de shirtverkoop. Volgens de Italiaanse topclub zijn er veel minder shirts verkocht dan wordt gemeld in verschillende media, zegt een woordvoerder van de club tegen RTL Z.

De Portugese topspeler kwam vorige week over van Real Madrid voor het astronomische bedrag van 112 miljoen euro. Overigens is dat geen record, dat staat op naam van de Braziliaan Neymar.

Die 112 miljoen euro zou Juve er volgens verschillende gezaghebbende internationale media er binnen een mum van tijd uithebben. The Guardian bijvoorbeeld meldt dat er binnen 24 uur al 520.000 Ronaldo-shirts zijn verkocht.

Totaal onmogelijk

Met een verkoopprijs van gemiddeld 104 euro werd er geconcludeerd dat Juventus al 54 miljoen euro had ingelopen, in slechts een dag tijd.

Maar volgens een woordvoerder van de club is het genoemde aantal 'helemaal verkeerd'. "Dat is totaal onmogelijk binnen 24 uur", aldus de woordvoerder. Voor 520.000 shirts binnen een dag zouden er meer dan 21.666 shirts per uur verkocht moeten zijn.

Hoeveel shirtjes met de naam van Ronaldo erop er dan wel verkocht zijn, wil Juventus niet kwijt.

Beleggers tevreden

Overigens lijken beleggers de investering wel terecht te vinden. De beurswaarde van Juventus steeg sinds 4 juli, toen de geruchten al gingen, tot nu met ruim 143 miljoen euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`