Geld en Werk

'Klassiek beeld werkgever en werknemer past niet meer bij deze tijd'

09 september 2016 15:32 Aangepast: 09 september 2016 16:34
Beeld © ANP

Ondernemend Nederland (ONL) gooit de knuppel in het hoenderhok. "De Wet Werk en Zekerheid moet terug naar de tekentafel", zegt voorzitter Hans Biesheuvel. Hij biedt vanmiddag zijn alternatieve plannen aan in een schaduwbegroting.

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid "loopt in de praktijk dramatisch slecht”, zegt Biesheuvel. Hij sprak afgelopen jaar met een hele reeks kleine en grote ondernemers. Hun knelpunten zijn verwerkt in de schaduwbegroting die ONL vandaag presenteert aan minister Kamp op de Nationale Ondernemersdag.

Daar staan plannen in voor de komende twee maanden, de periode tot de nieuwe kabinetsformatie en de lange termijn, tien jaar vooruit. Alles is doorgerekend en past binnen de Europese kaders, benadrukt hij.

Employabilitycontract

Bedrijven blijken in de praktijk vaak vast te lopen op grote veranderingen in de arbeidsmarkt. Dat heeft met name te maken met flexibilisering: minder mensen krijgen een vast contract en er wordt meer gewerkt in zzp-verband. Biesheuvel verbaast zich over de discussie die erover gevoerd wordt. “Op de VVD na willen alle partijen de strijd aangaan met de flexibilisering. Maar tegelijkertijd lezen we in alle onderzoeksrapporten dat we moeten investeren in wendbaarheid.”

Hij beseft dat alle weerstand tegen de flexibilisering niet te negeren is, dus komt met een alternatief. “We moeten afkomen van het klassieke beeld van werkgever-werknemer. Dat past niet meer bij deze tijd. Wij denken aan alternatieven, zoals een employabilitycontract."

Een employabilitycontract is een dienstverband voor vijf jaar, waarin een werkgever elke maand geld steekt in een ontwikkelingsvergoeding voor zijn werknemers. "Die kunnen dat investeren in een opleiding of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden", legt Biesheuvel uit. "Daarmee los je het probleem van beide kanten op: de werkgever hoeft geen vaste mensen aan te nemen, maar investeert daarvoor in ruil in de werknemer, zodat die na de vijf jaar makkelijk iets anders kan gaan doen.”

Ombudsman voor ondernemers

Op korte termijn zou daarnaast de wet DBA op de schop moeten, stelt Biesheuvel. Want wat er op dit moment gebeurt met de modelovereenkomsten die zzp’ers en opdrachtgevers moeten opstellen "is een bloedbad" volgens de voorzitter. "Van de modelcontracten wordt maar 17 procent van goedgekeurd. Opdrachtgevers durven geen risico meer te nemen en werkgevers willen geen werkgever meer zijn.”

Onder de andere voorstellen vallen het aanstellen van een ombudsman voor ondernemers, voor situaties waarbij ondernemers in de knel komen door het handelen van lokale en regionale overheden. Hij noemt het voorbeeld van de ondernemer achter Posthoorn, het oudste café van Den Haag, die op een plek gevestigd zit waar een parkeergarage aangelegd wordt. “Hij wordt met klachten steeds van het kastje naar de muur gestuurd, en is na twee jaar bijna failliet. Hij kan nergens terecht.”

'Schijf van Drie': simpeler belastingstelsel

In de categorie extremere ideeën zit ONL’s voorstel voor een ‘radicaal eenvoudiger belastingstelsel’. De ondernemersorganisatie stelt de ‘Schijf van Drie’ voor: een standaard btw van 18 procent, een vennootschapsbelasting van 18 procent en een vlaktaks van 30 procent. “En dan enorm veel schrappen in alle renteaftrekbeperkingen en uitzonderingen. Je wordt horendol van al die uitzonderingen, dat er op kattenvoer bijvoorbeeld een ander btw-tarief zit dan op hondenvoer.”

Vanmiddag gaat Biesheuvel over de onderwerpen in debat met onder andere premier Rutte. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore