Geld en Werk

Van Lanschot stuurt 'arme' en niet-beleggende klanten weg

03 juli 2018 07:49 Aangepast: 03 juli 2018 16:05
Beeld © ANP

Klanten die niet genoeg vermogen vrij hebben om te beleggen zijn binnenkort niet langer welkom bij Van Lanschot. De private bank zegt hun betaal- en spaarrekening eenzijdig op.

Dat heeft de bank aan klanten gemeld in een brief, die in handen is van FD. Het gaat naar schatting om enkele duizenden klanten, waarvan de eerste contracten al over 'enkele maanden' maanden worden opgezegd.

'Verschil niet maken'

Van Lanschot wil voortaan alleen nog zaken doen met klanten die een vrij belegbaar vermogen van minstens 500.000 euro hebben. De bank, die zich richt op vermogensbeheer van particuliere en institutionele klanten, schrijft dat het met betalingsverkeer en sparen 'het verschil niet kan maken'.

Willen klanten toch een betaal- en spaarrekening bij Van Lanschot, dan moeten zij ook beleggen bij de bank. Doen zij dat niet, dan wordt hun rekening per 15 november opgeheven. Ook de creditcard en de online inlogomgeving worden dan rond die datum opgeheven.

Doorgestuurd

Van Lanschot stimuleert deze groep klanten om voortaan te bankieren bij Rabobank. Daarvoor hebben beide banken een samenwerking opgericht. Voor 1,50 euro per maand worden klanten doorgezet naar een Rabobank-betaalrekening.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van