Geld en Werk

Costa del Kruidvat: drogisterij opent pop-upwinkel in Spanje

28 juni 2018 17:51 Aangepast: 28 juni 2018 17:57
Geen opening zonder kortingsactie; in de geval een opblaasbare eenhoorn. Beeld © Kruidvat

Kruidvat heeft speciaal voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers een tijdelijke winkel geopend in badplaats Palamós, aan de Costa Brava. Aan de boulevard kunnen zij terecht voor shampoo, zonnebrand, make-up en andere spullen die de drogisterij in Nederland ook verkoopt.

Die producten zijn uiteraard ook prima te vinden bij de Spaanse drogisterijen, supermarkten en apotheken, waarvan ze er genoeg hebben. Maar, zo zegt algemeen directeur Gerard van Breen: "We weten dat Nederlanders gehecht zijn aan de producten van thuis en het liefst hun vertrouwde producten mee op reis nemen."

Het winkelteam bestaat uit zeven Nederlandse Kruidvat-medewerkers. Zij zijn geselecteerd uit een grote hoeveelheid interne sollicitaties uit het hele land, laat het bedrijf weten. Om de opening een nog Hollandser tintje te geven, mochten zanger Dries Roelvink en zijn zoon Dave de opening verzorgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Zanger Dries Roelvink en zijn zoon achter de kassa. (Beeld: ANP)

Zij namen plaats achter de kassa om de producten van de eerste klanten af te rekenen, verzorgden een optreden en gingen met fans op de foto. Medicijnen zullen er niet verkocht worden. Dat mogen alleen de apotheken in Spanje doen.

Echt 'Gema' 

De Spaanse Kruidvat-winkel blijft vier weken open. Daarna wordt er geëvalueerd laat een woordvoerder weten. "Er zijn geen concrete plannen om een winkel in Spanje te openen, maar we kijken wel naar de markt."

Kruidvat is niet de eerste oer-Hollandse winkel met een vestiging in Spanje. Zo heeft de Hema (door Spanjaarden uitgesproken als 'Gema') vier filialen in Barcelona en vijf in Madrid. Kruidvat telt in totaal meer dan 1200 winkels in Nederland, België en Frankrijk.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore