Geld en Werk

Hackers stelen voor 32 miljoen dollar bij Zuid-Koreaanse cryptomarkt

20 juni 2018 04:31 Aangepast: 20 juni 2018 07:24
Beeld © AFP

Een flinke buit voor hackers van de cryptocurrency-handelaar Bithumb. Er is voor ruim 30 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen. De inbraak vond plaats tussen gisteravond en vanochtend, lokale tijd.

Bithumb meldt de inbraak op Twitter. "We hebben ontdekt dat cryptomunten ter waarde van 30 miljoen dollar zijn gestolen. De gestolen munten worden door ons vervangen."

ZIE OOK: Robert werd bestolen van 47 bitcoins

Het platform heeft de handel stilgelegd en de toegang tot digitale portemonnees afgesloten. Het is voor klanten niet mogelijk om te storten of op te nemen bij Bithumb.

Opnieuw een hack

Het is niet de eerste keer dat hackers enorme bedragen buitmaken bij een handelsplatform voor cryptomunten. Eerder deze maand werd Coinrail, ook gevestigd in Zuid-Korea, het slachtoffer van een inbraak.

De grootste hack ooit was bij Mt. Gox. Daar werden 750.000 bitcoins gestolen. Met de huidige waarde zijn die munten meer dan 5 miljard dollar waard. Eerdere hacks zorgden voor een flinke waardedaling bij cryptomunten.

Bitcoinfeestje voorbij?

Maandenlang leek er geen rem op te zitten, op de alsmaar stijgende waarde van de bitcoin. Maar dat feest lijkt nu voorbij te zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore