Geld en Werk

Te koop: een huis van 1 miljard euro

20 augustus 2016 13:35 Aangepast: 30 juli 2017 15:00

Heb je wel eens in het huis van Koning Leopold de tweede willen wonen? Dat kan. Zijn voormalige huis in het Zuid-Franse Nice staat te koop. De vraagprijs is enorm: 1 miljard euro.

Nazaten van de Grand Marnier dynasty (bekend van de cognac) willen wat kleiner gaan wonen en hebben daarom het huis, met een prachtig uitzicht op de Zuid-Franse kust, te koop gezet. Voor zover bekend is een huis van 1 miljard euro het duurste in de hele wereld.

De Franse krant Nice Matin schrijft over het huis, het voormalige verblijf van de Belgische koning Leopold II. Je woont voor die 1 miljard euro (1.000 miljoen euro) naast de beroemde componist Andrew Lloyd Webber. Je hebt een enorme tuin van 16 hectare met 15.000 prachtige en zeldzame tropische planten en ook nog 35 hectare mooi gemaaid gras. Ook kan je zwemmen in je eigen olympische zwembad van 50 meter. 

Voor 1 miljard krijg je overigens slechts 10 slaapkamers, maar je krijgt er dan wel weer een stal bij voor 30 paarden.

Ondanks de economische en sociale crisis in Frankrijk ziet de makelaar genoeg miljardairs wereldwijd die het stulpje zouden willen kopen, zegt hij 'discreet' tegen De Daily Mail

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore