Geld en Werk

Tartaar en krab: gratis diner voor geslaagden bij sterrenchef Ron Blaauw

14 juni 2018 17:30 Aangepast: 14 juni 2018 17:40
Chefkok Ron Blaauw aan het werk. Beeld © ANP

Geslaagd? Wie zijn cijferlijst meeneemt, krijgt bij de restaurants van sterrenchef Ron Blaauw een gratis lunch of diner. "Een cadeautje van ons. Ze mogen alles bestellen, maar het mes snijdt natuurlijk wel aan twee kanten."

Want niemand komt natuurlijk alleen eten. "De rest van het gezelschap betaalt wel gewoon", vertelt de culinair ondernemer. En omdat het een feestelijk moment is, willen mensen dan nog wel eens uitpakken met bijvoorbeeld een fles champagne, zegt hij.

Twee jaar geleden begonnen

Blaauw is twee jaar geleden begonnen met de actie voor geslaagden. "Het is toch een moment voor die jongeren, een grote stap die je je blijft herinneren. Wij zijn graag onderdeel van die herinnering." 

De actie loopt vanaf vandaag tot volgende week donderdag. Vorig jaar leverde de actie 112 reserveringen op en een paar vakantiekrachten. "Een paar jongens en meiden die kwamen eten hebben uiteindelijk de hele zomer in de bediening gewerkt als bijbaantje. En daarom is het ons ook te doen: dat jongeren in aanraking komen met die vak en er enthousiast over raken."

Zie ook: Personeelstekort horeca dwingt topkok Blaauw opleiding te starten

Schouders eronder

Blaauw zet zich al langer in voor het tekort een personeel in de horecabranche. "Dat tekort, daar mogen we met z'n allen wel wat scherper op zijn. Als we het hospitalityniveau hoog willen houden, en zeker in Amsterdam alle toeristen willen bedienen, dan moeten we met z'n allen inzetten op meer personeel."

Hij is onlangs begonnen met het opleiden van zijn eigen mensen. "Je moet je als bedrijf daarnaast ook aantrekkelijk maken voor jongere mensen. Niet alleen door middel van geld, maar ook met arbeidsvoorwaarden." Een weekeinde per maand vrij bijvoorbeeld, is volgens hem prima te regelen. 

Meer op rtlz.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore