Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Run op tassen Olcay bij Kruidvat: 'Binnen twee dagen uitverkocht'

Beeld © ANP

De tassenlijn die Olcay Gulsen onder de naam St By Olcay in samenwerking met Kruidvat op de markt bracht loopt als een trein. Kort na de lancering is er online niets meer te krijgen. In de winkels ligt nog wel wat voorraad.

"De collectie is zondag online gelanceerd en is een nieuwe samenwerking met Olcay Gulsen", zegt een woordvoerder van Kruidvat tegen RTL Z. "Het staat los van het faillissement van het eerdere bedrijf van de ondernemer."

Volgens Kruidvat gaat het om 'duizenden' exemplaren die verkocht worden tegen 'de redelijke prijzen' die de consument van de drogist gewend is. Die lopen van zo'n 10 tot 30 euro. "We kunnen nog niet zeggen of er nieuwe voorraden komen", aldus de woordvoerder.

Tijdelijke collectie

De keten had eerder een samenwerking met Wendy van Dijk. Die bestond uit een gelimiteerde oplage strandspullen en -kleding. St By Olcay lijkt ook een tijdelijke collectie te zijn, onduidelijk is of Gulsen hiermee verder gaat in modeland.

De laatste kledingvoorraden van modemerk Supertrash worden inmiddels van de hand gedaan. Eind vorige week opende een outlet store van het merk in Den Haag. De rechtbank in Amsterdam sprak in maart het faillissement uit over alle activiteiten van de keten.

Miniatuurvoorbeeld


Zo zien de tassen van Olcay en Kruidvat eruit. (beeld: screenshot Kruidvat)

Miljoenenverlies

Voormalig ceo Gulsen maakte eerder bij tv-programma RTL Boulevard bekend dat Supertrash het niet had gered. Zij was toen al opgestapt als leider van het bedrijf, dat de afgelopen jaren miljoenenverliezen leed.

In april meldden de curatoren een doorstart voor delen van het bedrijf. Een groep anonieme investeerders betaalde in totaal 700.000 euro voor onder meer de voorraden in de winkels met een inkoopwaarde van 1,4 miljoen euro. Gulsen zelf zou hier niet bij betrokken zijn.

Ook kochten zij de merkrechten van onder meer Supertrash, ST Studio en Olcay Gulsen, het orderboek, de webshop en de overige goodwill. Een een aantal van de winkels bleef hierdoor open.

Merkrechten alweer doorverkocht

Quote meldde deze maand dat de merkrechten amper twee maanden na de doorstart alweer werden doorverkocht aan Unlimited Footwear Group uit Waalwijk voor een onbekend bedrag.

Tim Evers, woordvoerder van de investeerdersgroep die de rechten in eerste instantie had, wil er weinig over kwijt. Wel bevestigt hij de verkoop aan UFG tegenover RTL Z. "De voorraden hebben we nog wel, die verkopen we op dit moment."

Volgens Erwin Jaspers, directeur bij UFG, is alleen de naam Olcay Gulsen niet overgenomen. Evers wil hier niet op ingaan. Ook UFG blijft stil over de overname en toekomstplannen. "Daar willen we op dit moment verder niets over kwijt", laat een woordvoerder weten.