Ga naar de inhoud
Geld en Werk

'Zalm treedt vervroegd terug bij ABN Amro'

'Deze stijging is wel heel fors' Beeld © ANP

ABN Amro-topman Gerrit Zalm zal ergens in de loop van 2017 vervroegd terugtreden. De bank heeft enkele interne kandidaten naar voren geschoven om de bestuursvoorzitter te vervangen.

De verwachting is dat ABN Amro de wissel aan de top nog dit jaar officieel bekend maakt. Dat schrijft FD op basis van bronnen die op de hoogte zijn van het opvolgingsproces. De 64-jarige Zalm werkt sinds 2009 bij de bank waar hij in 2010 formeel tot bestuursvoorzitter werd benoemd.

Succesvolle integratie

In 2014 werd zijn contract verlengd voor nog eens vier jaar. Hij heeft toen gezegd deze termijn volledig af te willen maken. Maar volgens ingewijden van de krant heeft hij na de succesvolle integratie van ABN Amro en Fortis Nederland en de beursgang eind vorig jaar zijn opdracht volbracht en treedt hij daarom komend jaar vroegtijdig terug.

De twee interne opvolgers die worden genoemd zijn de 53-jarige Chris Vogelzang, hoofd van de consumentenbank van ABN, en Joop Wijn (47), op dit moment hoofd van de zakelijke tak. ABN Amro kijkt ook extern naar kandidaten.