Ga naar de inhoud
Geld en Werk

HR ervaart schreeuwend tekort aan personeel

Tekort aan technisch geschoold personeel steeds nijpender. Beeld © ANP

Bijna driekwart van de werkgevers zegt problemen te ervaren bij het invullen van vacatures. Een jaar geleden was dat nog 58 procent. Vooral technisch geschoold personeel is moeilijk te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot, onder human resource (HR)-medewerkers en -managers.

Het einde van de krapte op de arbeidsmarkt is nog niet in zicht, verwachten de respondenten. Volgend jaar denkt zelfs 79 procent moeite te hebben met het vinden van goed personeel.

Arbeidsmarktcommunicatie

Talentvolle medewerkers binnenhalen wordt daarmee steeds belangrijker voor bedrijven. HR-medewerkers noemen het versterken van arbeidsmarktcommunicatie topprioriteit. Maar ook het binden en behouden van personeel krijgt meer aandacht.

“Werkgevers beseffen dat opleidingen en passende arbeidsvoorwaarden niet alleen instrumenten zijn om in te spelen op de behoefte van het huidige personeel, maar ook belangrijk zijn voor de profilering van de organisatie bij nieuw aan te nemen medewerkers,” zegt Hans van der Spek, van Berenschot.

900

Het onderzoek 'HR Trends' is een jaarlijks terugkerende rapportage aan de hand van een enquete onder 900 HR-functionarissen, zowel in loondienst, extern en zelfstandig werkend.