Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Check hier of kinderopvang voor jou goedkoper wordt in 2019

Beeld © ANP

Voor de meeste ouders wordt kinderopvang in 2019 goedkoper. De overheid trekt meer geld uit voor dagopvang, gastouders en buitenschoolse opvang. Hierdoor worden ouders in veel gevallen meer gecompenseerd. Bekijk hier hoe dat voor jouw situatie is. (Het kan zijn dat de tool het niet doet als je een adblocker aan hebt staan.)

Klik hier om de tool te bekijken in je (smartphone-)app

Kies eerst het soort opvang dat van toepassing is op je kind of kinderen. Vul vervolgens in de tool het verzamelinkomen van de ouders in, dat is het jaarinkomen van ouders bij elkaar opgeteld. 

Het resultaat wat je te zien krijgt is de prijs die je ten opzichte van dit jaar goedkoper of duurder uit bent per uur. Die prijs verschilt als je meer dan één kind hebt. Wil je weten wat dit voor je portemonnee op jaarbasis betekent, vermenigvuldig dan de getoonde bedragen met het aantal uren opvang dat je kind of kinderen afnemen.

Rekenvoorbeeld

Je twee kinderen nemen jaarlijks beide 250 uur opvang af en uit de tool blijkt dat je voor het eerste kind € 0,17 euro goedkoper uit bent en voor de tweede € 0,01. Voor je eerste kind bespaar je dan 250 x € 0,17 = € 42,50. Voor je tweede 250 x € 0,01 = € 2,50. In totaal bespaar je dan ten opzichte van dit jaar 45 euro. Toch leuk voor bijvoorbeeld een dagje dierentuin of pretpark.

De tool is gebaseerd op de maximumuurpijzen en de kinderopvangtoeslagtabel die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgeledenheid zijn vastgesteld. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Kinderbijslag en vergoeding kinderopvang gaan omhoog