Geld en Werk

Eneco gaat 100 miljoen besparen: meer dan 250 banen weg

04 juni 2018 10:41 Aangepast: 04 juni 2018 12:08
Beeld © ANP

Energiebedrijf Eneco gaat de komende jaren flink reorganiseren. Het bedrijf wil onder meer 100 miljoen euro aan kosten besparen. Daardoor gaan per september al 250 banen verloren.

Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Eneco wil efficiënter worden en voegt daarom een aantal afdelingen samen. Op dit moment werken er zo'n 3000 mensen.

Eén klantloket

Klanten moeten nu, als ze iets willen regelen, nog voor verschillende diensten bij verschillende afdelingen binnen het bedrijf zijn. "Dat moet één klantenloket worden", legt een woordvoerder uit.

Die efficiëntere manier van werken wordt ook mogelijk omdat klanten steeds meer zelf kunnen regelen door digitalisering, bijvoorbeeld via apps. En dat kost dus banen. Van de 250 mensen die er al in september uit moeten is ongeveer een derde externe inhuur.

Nog meer banen weg de komende jaren

Hoewel er op andere plekken in het bedrijf ook weer banen bijkomen, zullen er de komende anderhalf jaar nog meer arbeidsplekken worden geschrapt. Hoeveel mensen dat zal treffen, zegt het bedrijf nog niet te weten.

De reorganisatie valt samen met de geplande verkoop of mogelijke beursgang van Eneco, dat nu nog in bezit is van 53 gemeenten. De overgrote meerderheid daarvan wil van zijn belang in het energiebedrijf af.

Volgens Eneco-ceo is de reorganisatie 'uiteraard ook in het belang van onze bestaande en toekomstige aandeelhouders'.

CNV positief

Vakbond CNV liet aan het ANP weten vertrouwen te hebben in de aanpak van Eneco en verwacht dat het aantal werknemers dat wordt getroffen door de reorganisatie 'kleiner zal zijn dan de cijfers nu suggereren'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore