Geld en Werk

Thuisbezorgd.nl werkt aan beursgang van 1 miljard euro

14 april 2016 21:45 Aangepast: 31 juli 2017 19:30
Takeaway.com is het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl Beeld © ANP

Jitse Groen, de oprichter van de succesvolle website thuisbezorgd.nl leek het altijd 'wel leuk om naar de beurs te gaan' en nu gaat het ook echt gebeuren. Er wordt momenteel gewerkt aan een beursgang. En dat moet nog dit jaar 1 miljard euro opleveren.

Moederbedrijf Takeaway.com BV moet nog dit jaar naar de beurs gaan. Dat heeft persbureau Bloomberg (anoniem) vernomen van mensen die werken aan de beursgang. Het bedrijf, dat actief is in 10 landen - waaronder Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam - spreekt met adviseurs om dit jaar een beursgang te maken.

Groen wil niet inhoudelijk reageren op de berichtgeving en zegt tegen RTL Z dat hij dat graag doet 'als het moment daar is'.  Vorig jaar zei hij al tegen RTL Z dat hij op termijn wel naar de beurs zou willen gaan. Die termijn lijkt nu dit jaar te worden.

Kijk hieronder naar het interview wat Merijn Doggen in februari 2015 hield met Groen:

Marktleider in Nederland
Thuisbezorgd.nl werd 15 jaar geleden opgericht. Het bedrijf is marktleider in Nederland, waar het 1 miljoen bestellingen per maand thuis aflevert. Eerder haalde Groen al flink wat geld op voor de uitbreiding van z'n bedrijf. In 2012 zo'n 13 miljoen euro en in 2014 73 miljoen euro. Nu volgt dus de grote klapper, een beursgang dat het bedrijf moet waarderen op 1 miljard euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore