Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Op dit privé-eiland vier je helemaal alleen vakantie

Beeld © The Gladden Private Island

Geen penthouse maar een heel eiland voor jezelf om vakantie op te vieren, wie wil dat nou niet? Sinds december kan je op zo’n exclusief eiland terecht voor de kust van Belize. Voor die extra privacy moet je wel diep in de buidel tasten.

Geen andere vakantiegangers die ’s ochtends vroeg al de beste bedjes aan het zwembad claimen, geen drukte bij het inchecken en geen andere mensen die net in de weg staan als je een leuke vakantiefoto wil nemen. Op dit eilandje heb je volledige privacy.

Meer dan 2.000 dollar

Sinds december kan je een vakantie boeken naar Gladden Private Island voor de kust van Belize. Er staat een luxevilla op met twee slaapkamers, een woonkamer, twee badkamers en veel buitenruimte.

Het eiland is minder dan een hectare groot en je kan in nog geen dertig minuten van de ene naar de andere kant lopen. En het mooiste: je hebt geen buren. Het zwembad en de stranden zijn voor jou alleen.

Miniatuurvoorbeeld

Goedkoop is dat natuurlijk niet. Een nacht op het eiland kost je 2950 dollar (ruim 2500 euro). Dat is inclusief maaltijden bereid door een heuse chef, wijn en andere dranken, een transfer naar Belize city en eventuele massages of andere schoonheidsbehandelingen.

Nanny

Je hoeft maar met je vingers te knippen of het personeel komt met een drankje. Neem je je kind mee, maar wil je toch wat tijd voor jezelf? Natuurlijk is er een nanny.

Je kan op het eiland snorkelen en kajakken. Mocht je je duikbrevet willen halen, dan zit dat ook verwerkt in de kosten. En blijf je 7 nachten? Dan krijg je er een 35 minuten durende helikoptervlucht bij.

Miniatuurvoorbeeld

Een verblijf op zo’n eiland is voor de meeste mensen onbetaalbaar, maar voor de superrijken niet. De topman van een aantal Amerikaanse fitnessclubs, Jim Worthington, nam er zijn vriendin mee naartoe voor haar verjaardag, zegt hij tegen Bloomberg.

Robinson Crusoe

"Het voelde alsof ik Robinson Crusoe was – je hebt helemaal niet het gevoel dat er ook nog personeel rondloopt." Ze bleven een week, en zijn van plan om iedere 18 maanden in ieder geval een keer naar Gladden Private Island toe te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Voor de muggenzifters: helemaal vrij uitzicht heb je niet. Er is namelijk een kleiner, tweede eilandje vlakbij. Daarop staan de slaapvertrekken van het personeel en generatoren. En dit is zeker niet het eerste privé-eiland.

Zo is er ook Cheval Blanc Randheli op de Maladiven. De prijs van een verblijf daar is op aanvraag. Of Dolphin Island op Fiji, waar een verblijf ruim 1100 euro per persoon per nacht kost.

Bron: RTL Z / Carien ten Have
Meer over
Dit is een artikel van