Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Curator Perry Sport daagt banken voor de rechter

Beeld © ANP

De curator van het failliete Perry Sport daagt de vier banken van de winkelketen voor de rechter. De banken hebben als schuldeiser beslag gelegd op de rekeningen en de inkomsten van de winkels, waardoor de salarissen van het personeel niet kunnen worden betaald. Dat vindt de curator onacceptabel.

"Het winkelpersoneel werkt gewoon door, ondanks dat ze niet betaald zijn", zegt Toni van Hees, curator van Perry Sport. "Dat betekent dat er in de winkels omzet wordt gemaakt, die bij de banken terechtkomt. Ofwel: de werknemers die niet betaald worden door de banken, zorgen er wel voor dat er veel geld binnenkomt bij de banken. Dat is natuurlijk heel krom."

De banken hebben een dag voordat de salarissen betaald moesten worden, de rekeningen geblokkeerd. Daardoor zit het personeel nog weken zonder geld. "Het winkelpersoneel, dat vaak niet veel financiële reserves heeft, kan daardoor in de problemen komen. Mensen kunnen hun huur niet meer betalen, of de bus waarmee ze naar hun werk moeten komen", zegt Van Hees. "Er worden nu wel aanvragen gedaan bij het UWV voor de uitbetaling van de salarissen, maar dat duurt ongeveer drie weken."

Regeling bij problemen
Gisteren gaf woordvoerder Robbert Coops van moederbedrijf USG aan dat er overleg is geweest met de vakbonden over de uitbetaling van de lonen. Het personeel had eigenlijk afgelopen maandag zijn salaris moeten krijgen, maar dat wordt uiterlijk 10 of 11 maart volgens Coops. Personeel dat hierdoor in acute betalingsproblemen komt, kan een regeling krijgen met het bedrijf.