Geld en Werk

Nederlandse fitnessapp Virtuagym scoort 6 miljoen groeigeld

23 mei 2018 14:37 Aangepast: 25 mei 2018 11:09
Beeld © Virtuagym, Hugo Braam

Tien jaar na de oprichting willen de Amsterdamse ondernemers achter fitnessapp Virtuagym het groter aanpakken. Met 6 miljoen euro groeigeld van Endeit, het investeringsbedrijf van Joop van den Ende en Hubert Deitmers, hoopt het bedrijf verder internationaal te groeien.

Via de software van Virtuagym kunnen sportscholen hun lidmaatschappen beheren in de cloud en gebruikers online helpen met onder meer trainings- en voedingsschema’s. Inmiddels maken zo’n zes miljoen consumenten gebruik van het systeem, zegt het bedrijf.

"Technologie krijgt momentum in de fitnesssector", zegt medeoprichter Paul Braam. "We zijn al tien jaar bezig met onze technologie en het is mooi om eindelijk beweging te zien in de markt."

Beursgang

6 miljoen euro lijkt een behoorlijk bedrag, maar is volgens Braam te weinig voor alle plannen die ze hebben. "Onze grote concurrent, het Amerikaanse Mindbody, heeft een beursnotering en heeft een miljoenenomzet."

Een beursgang is voor Virtuagym nu nog niet reëel, weet de ondernemer. Voorlopig wil hij inzetten op groei en naamsbekendheid. "We zijn begonnen als consumentenapp. Pas de laatste vijf jaar hebben we een focus op B2B, pas toen is het voor ons gaan rollen." 

Nieuwe markten

Met de hulp van Endeit willen de ondernemers nieuwe markten aanboren, waaronder yoga- en dansstudio's. Ook denken ze nieuwe oplossingen te introduceren en hun positie in Amerika en Europa 'verder te verstevigen'. "Amerika, Engeland en Duitsland zijn belangrijk voor ons. Via ons kantoor in Colombia bedienen we de Latijns-Amerikaanse markt." 

Virtuagym telt inmiddels meer dan 200 werknemers en heeft kantoren in Amsterdam en Medellín. Het bedrijf telt naar eigen zeggen meer dan 4000 klanten over de hele wereld. Zij betalen tussen de 50 en 350 euro per maand voor de dienst.

In 2015 haalde het bedrijf ruim 2 miljoen euro op bij het Belgische Saffelberg Investments. Sanoma Ventures investeerde in 2013 900.000 euro in het bedrijf. "Deze nieuwe investering is puur voor groei. Meer mensen moeten weten wie we zijn", zegt Braam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`