Geld en Werk

Weer eens wat anders: CV van fiasco's

26 april 2016 22:14 Aangepast: 31 juli 2017 16:00
Meer dan 20 procent checkt meer dan zes keer per dag buiten werktijd zijn werkberichten Beeld © ANP

Op je Curriculum Vitae probeer je uiteraard goed voor de dag te komen. Debacles verzwijg je en zaken die wel goed gingen meet je breed uit. Maar Princeton-docent Haushofer beschrijft juist al zijn flops.

''Het meeste dat ik probeerde mislukt, maar die mislukkingen zijn vaak niet zichtbaar, terwijl je succes wel kunt zien. Dat geeft anderen de indruk dat de meeste dingen lukken. Daardoor zijn zijn ze geneigd hun eigen missers aan zichzelf toe te schrijven, in plaats van aan het feit dat veel van toeval afhangt en selectiecommissie slechte dagen hebben. Dit CV is  een poging om de zaken meer in perspectief te zien'', aldus de eerlijke Haushofer. 

Hij verdeelt zijn CV onder in vijf hoofdstukken:
- opleidingen waarvoor hij niet in aanmerking kwam
- academische posities die hij niet kreeg
- beurzen die niet aan hem werden toegekend
- artikelen die hij instuurde voor academische bladen die niet werden geplaatst
- geld voor onderzoek dat hij niet kreeg

CV zo minder imposant
Dan ziet een CV er plotseling veel minder imposant uit. Zo werd Haushofer niet toegelaten voor opleidingen aan onder meer de London School of Economics, Stanford, Harvard en Cambridge.

Daarnaast werd hij niet benoemd voor posities aan onder andere Harvard, Berkeley en MIT. Daarbij solliciteerde hij niet naar een positie bij onder meer Yale, Princeton en Chicago omdat zijn adviseurs dachten dat ze voor hem geen aanbevelingsbrief konden schrijven die goed genoeg was. 

Verder kreeg Haushofer geen financiering voor onderzoek van onder meer de Universiteit van Zürich, de International Labor Organization, National Science Foundation, Russel Sage en MQ Mental Health.

Zo bezien werkt het lezen van het CV van Haushofer enorm opbeurend. Plotseling lijken je eigen echecs maar kleinigheden en ga je je succesjes nog eens onder de loep nemen. Een aanrader dus, dit CV.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore