Geld en Werk

Recordweek voor Tikkie dankzij Koningsdag: 1 betaling per seconde

30 april 2018 16:50 Aangepast: 25 april 2019 09:06
Er werden op Koningsdag een hoop Tikkie's gestuurd voor 'festival' en 'muntjes'. Beeld © ANP

Mede dankzij Koningsdag was vorige week een recordweek voor betaalapp Tikkie. Volgens ABN Amro werd via de app gemiddeld iets meer dan een betaalverzoek per seconde gedaan.

De gemiddelde hoogte van een betaalverzoek kwam uit op zo'n 38 euro en in totaal werden er vorige week zo'n 650.000 betaalverzoeken verstuurd. Al met al werd er zo'n 24,7 miljoen euro aan betalingen verwerkt via Tikkie.

Tijdens een normale week zijn er tussen de 575.000 en 600.000 betaalverzoeken en in de week voor Koningsdag vorig jaar werden er nog maar 105.000 verzoeken verstuurd, zegt de bank.

Niet populair op de vrijmarkt 

ABN zag in de aanloop naar Koningsdag, op Koningsdag zelf en de dag erna een piek in gebruik van Tikkie, maar op vrijmarkten slaat het nog niet zo aan. Heel precies kan ABN dat niet zien omdat er alleen gekeken kan worden naar de omschrijvingen van betaalverzoeken.

Termen als 'Koningsdag', 'festival' of 'muntjes' werden wel veel gebruikt. De bank analyseert die data nadat ze zijn geanonimiseerd om de app te verbeteren, zegt een woordvoerder.

'Mensen moeten wennen'

"Er zijn wel wat collega's die op de vrijmarkt Tikkie hebben aangeboden maar dat werkte nog niet echt. Ik denk dat mensen daar nog aan moeten wennen", zegt hij.

De drukte had de bank overigens wel verwacht. "Koningsdag is bij uitstek iets dat je samen viert", zegt de woordvoerder. "Waar mensen samen dingen doen, daar zien we dat ze achteraf hun kosten delen via Tikkie."

Meer op rtlz.nl:
ABN Amro's Tikkie gaat de grens over naar Duitsland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore