Werk en Geld

Ben je vaak ziek en ervaar je veel stress? Dan mag je je baas de schuld geven

21 april 2018 16:52 Aangepast: 03 mei 2018 09:25
Archiefbeeld. Beeld © Getty

Mensen met een slecht functionerende baas ervaren een stuk meer stress, zijn vaak gedemotiveerd om aan het werk te gaan en melden zich veel vaker ziek dan mensen die het beter getroffen hebben.

Dat blijkt uit onderzoek van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) onder 12.000 werknemers. Waar iets meer dan de helft van de werknemers (56,6 procent) met een goede chef aangeeft dat hij werkbaar werk heeft, is dit onder mensen met een slechte baas een stuk minder. 17,7 procent spreekt daar nog van fijn werk.

Hoe slechter de ondersteuning van de baas, hoe meer werknemers tegen knelpunten aanlopen. Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de werknemers die klagen over een slechte baas met stressklachten rondlopen. Van die twee derde vertoont de helft naar eigen zeggen zelfs burn-outklachten. Ter vergelijking: bij een goede baas heeft nog geen derde last van stressklachten en een tiende vertoont burn-outsymptomen.

Motivatieproblemen

Ook toont de enquête aan dat hoe minder leidinggevenden coachen, hoe minder gemotiveerd werknemers zijn. Bij een slechte chef heeft bijna de helft van de werknemers last van motivatieproblemen en een vierde geeft aan zelfs zwaar gedemotiveerd te zijn. En ruim 4 op de 10 mensen met een slechte chef zeggen te weinig kansen te krijgen om bij te leren. Dat is drie keer meer dan bij een goed werkende chef.

Wat is een burn-out precies?

Ben je perfectionistisch, een piekeraar of heb je weinig zelfvertrouwen? Dan is de kans op een burn-out groter.

De consequenties van al die stress en onvrede over het werk is dat werknemers dubbel zo vaak ziek zijn (drie of meer keer per jaar) en ook dubbel zo vaak langdurig zijn uitgeschakeld (langer dan 20 dagen). Meer dan een kwart van de werknemers met een slechte coach is dan ook hard op zoek naar nieuw werk.

Veel leed besparen

Een goede chef kan werknemers veel leed besparen, maar het is natuurlijk niet de enige bron van ergernis, benadrukt de studie. Een gedemotiveerde werknemer komt niet alleen door een niet functionerende chef, ook eentonig en weinig autonoom werk liggen daaraan ten grondslag.

Meer op rtlnieuws.nl:

`