Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Tesla: dodelijk ongeluk eigen schuld bestuurder

Beeld © EPA

Tesla heeft gisteren vinnig uitgehaald naar de overleden bestuurder van een Tesla die vorige maand in Californië verongelukte. "Meneer Huang had geen aandacht voor de weg."

​​Een Model X reed in het Californische Mountain View hard tegen een betonen wegafscheiding. Al snel bleek dat de wagen in de Autopilot-stand stond, de zelfrijdende modus van Tesla. Tesla vreest dat daardoor het systeem als onbetrouwbaar wordt gezien en doet er alles aan om dat beeld op te poetsen.

We leven mee, maar...

Dat gaat soms gepaard met harde woorden. In een verklaring aan ABC7News laat Tesla weten dat het juist 'extreem duidelijk' was dat ook als de auto in de zelfrijdende modus staat de bestuurder alert moet zijn met de handen op het stuur. Daarnaast claimt het bedrijf dat Tesla's in Autopilot-stand veel minder ongelukken maken dan gewone auto’s.

"We leven mee met meneer Huangs familie (…), maar de valse indruk dat Autopilot onveilig is, zal andere weggebruikers schaden. (…) de reden dat andere families niet op tv zijn is omdat hun geliefden nog leven", aldus Tesla.

Tesla stuurde het statement naar de nieuwszender nadat het een interview had uitgezonden met de weduwe van de omgekomen automobilist. Die kondigde onder meer aan Tesla te willen aanklagen.

Eigen schuld

Tesla legt de schuld bij de overleden bestuurder: "Meneer Huang was zich ervan bewust dat Autopilot niet perfect is en, specifiek, hij heeft [zijn familie] verteld dat het niet betrouwbaar was op die precieze locatie. Toch gebruikte hij Autopilot op die locatie."

"De crash vond plaats op een heldere dag met honderden meters zicht, wat betekent dat de enige manier waarop dit heeft kunnen plaatsvinden is als meneer Huang geen aandacht had voor de weg, ondanks dat de auto meerdere waarschuwingen gaf."

'Zonder Autopilot was dit niet gebeurd'

Eerder publiceerde Tesla ook al tweemaal een persbericht over de zaak, waarin het zelf details over de toedracht van het ongeluk naar buiten bracht. Dit tot onvrede van de Amerikaanse toezichthouder op verkeersveiligheid, die nog onderzoek doet naar het ongeluk.

"Het lijkt erop dat dat Tesla het slachtoffer de schuld probeert te geven", aldus de advocaat van de familie tegen ABC7News. "[Autopilot] bracht hem uit de baan waar hij in reed, daarna remde het niet, daarna reed het hem in een betonnen muur. Wij geloven dat dit nooit was gebeurd als de Autopilot niet aan had gestaan."